Beeld ter illustratie microfoon - © pexels.com/pixabayBeeld ter illustratie microfoon - © pexels.com/ pixabayBeeld ter illustratie microfoon

MNM heeft een nieuwe Rising Star. De 23-jarige Judith Van Hirtum uit Stabroek volgt RAPHA op.

Met meer dan 1 miljoen views op TikTok heeft MNM Rising Star er een vijfde succesvolle editie op zitten. Juryleden Pommelien Thijs en Snelle kozen uit honderden inschrijvingen Pieter Vreys, Chérine Mroue en Judith Van Hirtum als finalisten. Afgelopen donderdag, een dag voor de uitreiking, kon de luisteraar stemmen op zijn of haar favoriet.

Judith Van Hirtum bracht een cover van Beggin van Mardcon waarin ze ook elektrische gitaar speelde. Chérine Mroue zong As It Was van Harry Styles en Pieter Vreys waagde zich aan een eigen versie van I Love You van Billie Eilish. Alle drie konden ze de jury overtuigen, maar het was Judith Van Hirtum die de meeste publieksstemmen kreeg.

“OMG! Ik kan het nog niet goed geloven. Ik had me ingeschreven zonder verwachtingen. Ik dacht nooit dat ik bij de besten zou horen en zeker niet dat ik één van de finalisten zou zijn. En nu ben ik MNM Rising Star 2022: dat is mindblowing! Bedankt aan iedereen die voor me gestemd heeft.”

Judith Van Hirtum

Judith was de finalist die me van het begin het hardst heeft weggeblazen. Ze had meteen een eigen stijl en weet heel goed wat ze met haar stem wil en kan. Elk nummer dat Judith zingt voelt instant alsof het van haar is. En daarbovenop is ze ook een fantastische muzikante. Een mooie winnaar!

Pommelien Thijs

Judith Van Hirtum mag haar eerste single opnemen en krijgt daarmee de kans om zich te bewijzen voor heel Vlaanderen. Eerdere winnaars, Olivia (2017) en Metejoor, die in 2018 de wedstrijd Wie speelt het voorprogramma van Niels Destadsbader, won, zijn helemaal doorgebroken.

MNM Rising Star is een samenwerking tussen MNM en Sabam for Culture.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.