Kandidaat Arthur krijgt black-out in Belgium’s Got Talent

Arthur in Belgium's Got Talent - © DPG MediaArthur in Belgium's Got Talent - © DPG MediaArthur in Belgium's Got Talent - © DPG Media

Deze vrijdag belooft Belgium’s Got Talent opnieuw een rollercoaster van emoties te worden. Ruth Beeckmans heeft de slappe lach, An Lemmens is diep geraakt na een emotionele act, Bart Peeters pinkt voor het eerst een traantje weg en Davy Parmentier kruipt op de jurydesk van enthousiasme.

Ook voor de kandidaten zorgt het imposante podium voor extra stress. Dat ondervindt ook singer-songwriter Arthur (22 jaar uit Gingelom) die de nu vrijdag de spits afbijt. Hij noemt Bart zijn ‘goeroe’ en wil vooral van hem een ‘ja’ krijgen. Maar dan loopt het fout: de zenuwen spelen hem zodanig parten dat hij zijn auditie moet stoppen. Gelukkig is er Bart, die meteen op het podium loopt om hem te kalmeren. Slaagt Arthur erin om zijn auditie toch nog tot een goed einde te brengen?  

Ook kandidaat Hayo zorgt voor een ongezien moment in Belgium’s Got Talent. Zonder dat haar broer Soleil (12 jaar uit Oostkamp) het weet, schreef ze hem in om een muzikale act te komen brengen. En dat komt Soleil pas 30 seconden voor hij het podium op moet te weten: “Ik ben Hayo en ik kom helemaal niets brengen. Ik heb mijn broer ingeschreven. Hij weet van niks, maar hij kan super goed piano spelen!”. Met lichte tegenzin en trillende benen neemt Soleil plaats achter de piano. Kan hij de jury overtuigen met zijn onvoorziene act? 

Goochelaar Guinelli (52 jaar uit Kapellen) pakt dan weer uit met een optreden dat hij maar één keer in zijn leven gaat doen. Hij wil daarmee een ode brengen aan een goede vriend van hem. “Het is niet wat je verwacht”, zegt Guinelli nog. En dat klopt, want ook de jury ziet deze onverwachte emotionele wending niet aankomen.

De kandidaten van de derde aflevering

  • Afrodiziak (9 – 21 jaar uit Brussel). Deze Brusselse vrienden brengen een mix van hiphop en Afrodance. Ze dansen samen in de straten van Brussel en dromen ervan om ooit een eigen dansstudio te huren. 
  • The Balance King (34 jaar uit Holsbeek). Roel kan alles balanceren op zijn kin, van een ladder tot een kruiwagen. Als verrassing haalt hij er zijn dochtertje Suze bij en samen zorgen ze voor een ongezien einde. 
  • Denis (11 jaar uit Herent). Deze kunstschaatser droomt ervan om naar de Olympische Spelen te gaan. Nu vrijdag probeert hij de jury te overtuigen met een spectaculaire choreografie op het ijs. 
  • Battle Station (25 – 30 jaar uit Puurs). Acht robots, die keurig bestuurd worden door robot-choreografen Robby en Roxy, verbazen de jury met een dansact. 
  • Misha en Silke (14 jaar uit Lendelede). Deze twee dansvrienden hebben een haat-liefde verhouding. Misha won steeds op wedstrijden, Silke werd altijd tweede. Ze besloten hun krachten te bundelen en pakken uit met een explosieve choreografie. 
  • Stephanie (27 jaar uit Strombeek-Bever). De buikdans van Stephanie is niet alleen sexy, maar ook gevaarlijk. Ze danst met een vuurkandelaar op het hoofd. An Lemmens kan het niet laten en daagt Bart Peeters uit om het ook even te proberen. 
  • Daisy en Gunther (23 – 37 jaar uit Mechelen). Dit schlagerduo brengt hun keytar-band mee om een knotsgek feestje te bouwen in de studio.
  • Alexandra (24 jaar uit Gent). De laatste telg van de familie Malter reisde al heel de wereld rond met haar hoelahoep act. Nu vindt ze het tijd om zich te tonen aan Vlaanderen. 

Belgium’s Got Talent, vrijdag 17 september 2021 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.