Karen Damen: “Het publiek had dat misschien vreemd gevonden”

ByLisa Paulussen

1 februari 2024
Foto: VTM

Normaal zou ‘Familie’-actrice en zangeres Karen Damen half december 2023 in première gaan met haar eerste onewomanshow. Maar toen enkele weken daarvoor bekend raakte dat ze zou gaan scheiden van haar man Antony Van der Wee, werd besloten om die première uit te stellen.

Al had die beslissing naar eigen zeggen niets te maken met dat Karen niet klaar geweest zou zijn om comedy te brengen op een podium. “Ik was er toen ook mentaal klaar voor, maar ik dacht: het publiek gaat het misschien vreemd vinden dat ik de vrolijke frans uithang, terwijl ze net gehoord hebben dat ik ga scheiden”, zegt ze in Dag Allemaal. “Voor mezelf was mijn huwelijk met Antony dan wel allang een afgesloten hoofdstuk, maar voor de buitenwereld nog niet.”

“Mopjes over mijn scheiding maken zou dus vreemd overgekomen zijn, maar het thema negeren evenzeer”, beseft Karen. Daarom is die show verzet naar april. De première is nu op 14 februari in de Arenberg in Antwerpen. En intussen is het nieuws ook weer gaan liggen”, meent ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.