Koningshuiskenner: “Daarom is koningspaar getrouwd gebleven”

Copyright: DPG Media Jo De Poorter

Koningshuiskenner Jo De Poorter wil met zijn boek ’Albert & Paola: Het geheim van de liefde’, in het jaar van hun 65ste huwelijksverjaardag, een eerbetoon brengen aan de uitzonderlijke liefde van onze oud-koning Albert en oud-koningin Paola.

“De liefdeshistorie van Albert en Paola spreekt aan. Iedereen weet wat er gebeurd is tussen die twee”, zegt Jo aan Primo. “En hoewel veel openbaar werd gemaakt, zijn er ook nog een groot aantal geheimen. Die wou ik de lezer meegeven. Vooral het geheim van hun liefde, de reden waarom ze ondanks alles nooit uit elkaar zijn gegaan.”

“Dat geheim is de kroon zelf. Als jongelui werden ze door hun families veel te snel naar elkaar toe geduwd om te trouwen. Zonder van elkaar iets te weten. Hoewel ze een paar keer op het punt hebben gestaan om uit elkaar te gaan, werden ze allebei overvallen werden door een soort verantwoordelijkheidsgevoel: ‘We vertegenwoordigen een instelling en door uit elkaar te gaan zouden we dat instituut schade kunnen berokkenen.’ Dat wilden ze niet”, meent Jo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo