Langverwachte nieuwe Play4-fictiereeks Grond start morgen

Grond - © SBS BelgiumGrond - © SBS BelgiumGrond - © SBS Belgium

Eindelijk is het zover: morgenavond, dinsdag 26 oktober 2021, start de nieuwe Play4-fictiereeks Grond van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans en schrijvers Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. De reeks is elke dinsdag om 20.35 uur te volgen op Play4 én op GoPlay. In Grond stampen twee drerries een business uit de grond, letterlijk. En die business gaan ze voorgoed veranderen…

Het verhaal

Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ismael, Smile voor de vrienden, het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora.

Grond - © SBS Belgium
Grond – © SBS Belgium

De cast

De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met onder andere: Yassine Ouaich als Smile, Ward Kerremans als Jean-Baptiste (JB voor de vrienden), Ahlaam Teghadouini als Nadia, Saïd Boumazoughe als Rachid, Ben Hamidou als Omar, Charlotte De Bruyne als Alizée, Barbara Sarafian als Marilou, Reinhilde Decleir als Rozanne, Dries Heyneman als Mario, Emilie De Roo als Vanessa, Tom Vermeir als Brahim, Mourade Zeguendi als Imam en Wannes Cappelle als Geert.

De schrijvers en regisseurs

Het idee voor Grond komt van Zouzou Ben Chikha, die naast schrijver ook showrunner van de reeks is. Het script werkte Zouzou samen uit met Wannes Cappelle en Dries Heyneman, die meewerkten aan onder andere Bevergem.

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans zijn de regisseurs van dienst. Adil en Bilall verdienden hun strepen met enkele succesvolle producties in binnen- en buitenland zoals Black, Patser en recent de Amerikaanse box office hit Bad Boys For Life. Mathieu heeft heel wat ervaring met zowel Nederlandstalige als Franstalige producties zoals Unité 42, Gent West en Vermist.

De productie

Grond is een productie van het Gentse productiehuis Lunanime in opdracht van Play4 en Telenet en in coproductie met het Belgische Los Morros, het Nederlandse Big blue en Waalse Dragon Films. Internationaal wordt er samengewerkt met Netflix, de internationale sales is in handen van Dynamic Television. De reeks kwam tot stand met de steun van Creative Europe – Media Programme of the European Union, VAF/Mediafonds, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering.

Aflevering 1

Grond - © SBS Belgium
Grond – © SBS Belgium

Ismaël ‘Smile’ Boulasmoum en zijn beste vriend JB doen er alles aan om snel rijk te worden. Maar met hun eerder bedenkelijke uitvindingen geraken ze nergens. Smile krijgt onverwacht ook nog eens 50% van het repatriëringsbedrijf van zijn vader. Hij is niet van plan om in zijn vaders voetsporen te treden. Tot hij per toeval op een revolutionair idee komt …

Grond gaat dinsdag 26 oktober 2021 in première op televisiezender Play4 en nadien ook op Streamz. Netflix covert de rest van de wereld en zal de reeks op latere datum ook in België aanbieden.

Lees ook: Adil El Arbi en Bilall Fallah stellen nieuwe fictiereeks Grond voor op Film Fest Gent

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.