LEGO Masters: kandidaten maken replica van toiletborstel en kruimeldief

LEGO Master-©DPG MediaLEGO Master-©DPG MediaLEGO Master-©DPG Media

In een nieuwe aflevering van LEGO Masters moeten de kandidaten in zes uur tijd een alledaags voorwerp exact nabouwen. De meest opvallende voorwerpen zijn een toiletborstel en kruimeldief.

Na de eliminatie van Arne en Amber strijden er nog zeven teams uit België en Nederland voor de titel van LEGO Master 2021. Ze krijgen de nieuwe opdracht om in zes uur tijd een alledaags voorwerp exact na te bouwen. Het aanbod is zeer gevarieerd: een schoen, een pedaalemmer, een theepot, een kruimeldief, een jeugdencyclopedie, een toiletborstel en een keukenweegschaal.

Bekijk hieronder de eerste beelden:

Volgens Brickmaster Jonathan Bennink is de kruimeldief het moeilijkste object om na te maken en die taak krijgen Roy en Thomas. Daarnaast mogen vrienden Jan en Julien een keukenweegschaal nabouwen. Dries en Killian waren de winnaars van de vorige aflevering. Zij krijgen het voordeel dat ze zelf een object mogen kiezen en kiezen de schoen. Al krijgen ze snel spijt van hun keuze.

Alles is organisch, er is geen enkel recht stukje aan heel die schoen. Het is niet meer grappig, de moed zakt in onze schoenen. We zitten in een struggle, maar hopelijk komt het goed.

Dries en Killian

Tweede opdracht

Bij de tweede opdracht moeten de kandidaten de gemaakte bouwwerken uitwisselen. Elk team moet het voorwerp van een tegenstander bijwerken met een gezicht, een uitdrukking en ledematen. Voor deze opdracht krijgen ze acht uur de tijd. Nederlanders René en Douwe krijgen de schoen van Dries en Killian in hun handen, maar dat loopt niet van een leien dakje. De schoen is echter zo fragiel gebouwd dat het bouwwerk bij een kleine aanpassing helemaal uit elkaar kan vallen.

LEGO Master-©DPG Media
LEGO Masters -© DPG Media

Brickmaster Jonathan Bennink wordt in deze aflevering geassisteerd door Dirk Denoyelle, cabaretier en expert in het bouwen van allerhande replica’s in LEGO. Beide heren geven hun deskundig oordeel en beslissen welk duo deze week de wedstrijd moet verlaten.

LEGO Masters, zaterdag 20 maart 2021 om 20.30 uur op VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.