Quantcast
EntertainmentNajaar 2021

Liedjes van 8 muziekiconen worden gecoverd in VTM-programma ‘The Best Of’

In een jaar waarin de Belgische muzieksector het hard te verduren kreeg, blijft VTM de artiesten van eigen bodem een hart onder de riem steken. Niet alleen met het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ dat op 15 februari start en volledig Belgische kleurt…

VTM kondigt vandaag, bij de start van ‘De Week van de Belgische Muziek’, een volledig nieuw muziekprogramma aan: ‘The Best Of’. Daarin worden 8 Belgische muziekiconen verrast met een privéconcert van collega-artiesten. Als ultiem eerbetoon. De opnames gaan volgende maand van start in de meest iconische muziektempel van het land: de Ancienne Belgique.

An Lemmens wordt de host van ‘The Best Of’. In elke aflevering zet ze een ander muzikaal icoon in de spotlights. Via een ruime bevraging bij de Vlaamse bevolking werden de vijf populairste nummers van elk icoon gekozen en die worden onder handen genomen door vijf collega-artiesten. Tijdens een uniek privéconcert in een al even unieke setting van de verlaten Ancienne Belgique brengen zij hun performance voor de centrale gast.

Wat zijn de favoriete songs van de Vlaming? Welk nummer is voor hen de absolute nummer 1? Naast de verrassende live optredens van tal van collega-artiesten – in totaal zullen ruim 40 artiesten op het podium staan – gaat ‘The Best Of’ ook backstage bij de voorbereidingen en delen bekende en onbekende Vlamingen de top 5 van hun icoon in de VoxBox. Ook intimi doen hun opvallendste verhalen over de centrale artiest uit de doeken.

“Als muziekliefhebber in hart en nieren voel ik me vereerd dat ik van op de eerste rij mag meemaken hoe de publieksfavorieten uit de indrukwekkende carrières van Belgische trotsen worden vertolkt door andere artiesten die een speciale band met hen hebben. Maar ook om de verhalen te horen hoe deze nummers tot stand zijn gekomen, om meegenomen te worden op een trip down memory lane die me mee zal voeren langs menig podium en backstage met bijhorende sappige verhalen.

An Lemmens

Eerste namen bekend

De artiesten die centraal staan in ‘The Best Of’ zijn niet van de minste. Met Axelle Red, Dimitri Vegas & Like Mike, De Kreuners en Gorki lost VTM alvast de eerste kleppers. Welke vier namen er nog volgen, wordt later bekendgemaakt. Hun aflevering belooft een avond vol verrassingen: prijken hun grootste hits bovenaan de lijst van favorieten van de Vlaming? Of zorgen die voor verrassingen? Welke collega-artiesten brengen een eigen versie van hun grootste hits? Het enige wat de centrale artiesten en hun entourage hoeven te doen is: sit back and relax

Walter Grootaers – © DPG Media

“Heel benieuwd wie er op onze ‘Best Of’ van de partij gaan zijn en welke nummers ze zullen coveren. Ik vind het een geweldig idee, zo zijn we als groep nog eens samen zonder dat we moeten spelen. Ook een perfecte opwarmer voor onze eigen optredens: nu kunnen we nog eens zien hoe onze songs eigenlijk écht moeten gespeeld worden.”

Walter Grootaers (zanger van De Kreuners)

“We zijn super excited om te zien welke collega’s een eigen draai gaan geven aan onze nummers en hoe ze dat gaan doen. Meestal krijgen wij de vraag om een remake of remix te maken van een bekende plaat en nu is het eens andersom. We zijn dus heel benieuwd hoe zij onze beats gaan omzetten naar misschien wel een akoestische of rock versie (lacht). En natuurlijk ook naar welke vijf nummers het populairst zijn bij de kijkers!”

Dimitri Vegas & Like Mike

“Ik ben benieuwd naar de muzikale verrassingen die ik in ‘The Best Of’ te horen zal krijgen en kan alleen maar dankbaar zijn dat mijn songs een eigen leven blijven leiden. Soms wil ik in de hoofden van de mensen kunnen kruipen om te weten welk verhaal ze erbij horen… en dat verhaal verandert telkens in de tijd.”

Axelle Red

Eerbetoon aan Gorki

Ook Gorki, de band van wijlen Luc De Vos, krijgt een eerbetoon en ziet hoe hun vijf populairste songs door collega’s een nieuwe sound krijgen. Vriend Herman Brusselmans neemt samen met de bandleden van Gorki plaats in de Ancienne Belgique voor een emotionele trip down memory lane.

“Luc wordt blijvend betreurd, wordt nog steeds gemist, hij was een begenadigd schrijver van muziek en songteksten, en laten we zeker ook niet vergeten: hij was een grootse literaire auteur.”

Herman Brusselmans

“Ik kijk uit naar de remixen en de aanpak van de songs van Gorki. Met een andere stem en muzikale bewerking gaan Vos zijn teksten voelbaar anders binnenkomen. Echt iets om naar uit te kijken!”

Erik Van Biesen (bassist van Gorki)

De opnames van ‘The Best Of’ starten volgende maand in de Ancienne Belgique. Wanneer het programma op VTM te zien zal zijn, wordt later bekendgemaakt.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten