'Liefde voor Muziek' - © DPG Media'Liefde voor Muziek' - © DPG Media'Liefde voor Muziek' - © DPG Media

Het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ belooft er één te worden als geen ander.

Willy Sommers, Geike Arnaert, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded kruipen vanaf 15 februari elke maandag in een muzikale bubbel waarin ze hun stempel drukken op elkaars nummers. Het vorige seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ was het beste ooit met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers en 38,6% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld). 

‘Liefde voor Muziek’ zet dit keer helemaal in op lokale stemmen met een volledig Belgische cast. En ook voor de locatie werd gezocht in eigen land. Dit seizoen is Westende (Middelkerke) de gastgemeente voor ‘Liefde voor Muziek’. De artiesten laten zich meevoeren door elkaars repertoire aan de charmante Belgische kust van Westende en trekken zich een week lang terug in een cocon aan de branding: het iconische gebouw ‘De Rotonde’. De ‘Oude Elektriciteitscentrale Bombardier’ in Brugge werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een opnamestudio waar de artiesten elke week de mooiste liedjes van en voor elkaar zingen.

‘Liefde voor Muziek’ – © DPG Media

Willy Sommers laat als eerste de covers van de andere artiesten ‘in zijn hart’

Ambiance verzekerd tijdens de eerste aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ op maandag 15 februari bij VTM. Dan wordt Willy Sommers, de koning van het Vlaamse lied, bezongen door de andere artiesten. Willy bestormde de Vlaamse hitlijsten vanaf de jaren zeventig, heeft al een indrukwekkende carrière bewandeld en staat binnenkort 50 jaar op de planken. Ondertussen worden zijn hits luidkeels meegezongen door jong en oud. Dat werd onder andere duidelijk tijdens zijn fel gesmaakte optreden op Pukkelpop in 2018, waar Willy onthaald werd als een held. Zijn palmares bestaat dan ook uit maar liefst 500 nummers.

Willy is naast een muzikaal icoon ook een bron van indrukwekkende anekdotes. En die deelt hij maar al te graag met de andere artiesten. Hun verbazing is groot wanneer hij vertelt dat hij ooit werd neergestoken door een jaloerse fan.

“Ik was tijdens een optreden aan het zingen en vooraan zat een koppeltje aan een tafel. Het meisje was heel erg aan het meezingen en haar lief was eigenlijk boos omdat ze zo goed meedeed. Op een bepaald moment sprong die plots recht en heeft hij een glas stuk geslagen. Hij is vervolgens op het podium gesprongen en heeft dat in mijn rug gestoken. Drie dagen erna is die jongen komen bellen bij mijn ouders thuis om zich te verontschuldigen.” 

Willy Sommers

Bekijk de preview hier:

Emma Bale, de jongste van de hoop, had graag de jeugdige Willy ontmoet. Bij het zien van zijn jeugdfoto’s wordt dat gevoel alleen nog maar aangescherpt.

“Willy was vroeger écht een rockster! Als ik in die tijd 18 was geweest, dan was ik smoorverliefd geweest op hem. Ik denk dat wij een goed koppel zouden zijn geweest!”  

Emma Bale

Nadat Willy de andere artiesten volledig heeft ondergedompeld in zijn wereld, is het tijd voor muziek. Wat maken de anderen van de nummers van Willy? Kiezen ze voor een monsterhit of een verborgen parel? Eén ding is zeker: met de nummers van Willy zijn meezingers nooit ver uit de buurt.

‘Liefde voor Muziek’ – © DPG Media

Naast het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ kunnen kijkers vanaf 15 februari elke maandag aansluitend genieten van ‘Fair Trade’, de nieuwe fictiereeks van Marc Punt. Vanaf 13 februari injecteert VTM een extra dosis romantiek in het Valentijnsweekend, met vanaf dan telkens op zaterdag een nieuwe aflevering van ‘Da’s Liefde!’ en het langverwachte nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ op zondag.

‘Liefde voor Muziek’: vanaf 15 februari 2021, elke maandag om 20.40 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.