Margriet Hermans in Liefde voor Muziek - © SBS BelgiumMargriet Hermans in Liefde voor Muziek - © SBS BelgiumMargriet Hermans in Liefde voor Muziek - © SBS Belgium

In een nieuwe aflevering van Liefde voor Muziek raken Suzan & Freek een gevoelige snaar bij Margriet Hermans met een moederdaglied. Het lied is geschreven door niemand minder dan dochter en oogappel Celien.

In Liefde voor Muziek nemen de artiesten de songs van Margriet Hermans onder handen en het is de keer dat iemand anders haar repertoire zingt. Ze bouwde een bloeiende zang- en showbizz carrière uit en zit al 35 jaar in het vak. Naast de liefde voor muziek is de liefde voor haar dochter en oogappel Celien nog groter. Samen met Suzan & Freek heeft Celien een grote verrassing in petto, want zij schreef speciaal het moederdaglied Voor Het Leven Voor Elkaar en dat raakt een gevoelige snaar bij mama Margriet.

“Celien heeft dit liedje geschreven voor mijn moederdag. En ik maar wenen, dat gaat nu hetzelfde worden.”

Margriet Hermans

Naast Suzan & Freek gaat ook Davina Michelle de emotionele toer op met het liedje Celien. Omdat Nederlands buiten haar comfortzone is, brengt de keuze voor het nummer toch wat stress met zich mee.

“Ik ga Celien voor jou zingen. Ik vond de eerste zinnen zo mooi, dat ik meteen wist dat ik dit wou doen. Ik ga in het Nederlands zingen en dat is volledig buiten mijn comfortzone. Maar de tekst is zo mooi.” 

Davina Michel

Niet alle nummers gaan over Celien, want Pat Krimson en Loredana zorgen met 2 Fabiola dan weer voor de feestelijke noot met hun catchy versie van Laisse Rouler Le Bon Temps, Jacqueline getiteld Cowboys. Speciaal voor de gelegenheid halen ze ook nog de ‘Margriet-move’ boven. 

Koen Buyse gooit het over nog een andere boeg. Zowel in de carrière van hem als die van Margriet was Humo’s Rock Rally een belangrijke stap. Hij steekt de song Als De Nacht Komt in een Engels rock jasje onder de toepasselijke titel When The Night Comes en die versie kan Margriet enorm bekoren: “Oh my god, wat een pareltje! Ik had een klein beetje een Bon Jovi-gevoel.” 

CAMILLE weet opnieuw te verrassen met een remake van Niets Houdt Me Tegen, een nummer uit het oudere repertoire van Margriet. De tekst van het nummer is origineel gedeeltelijk geschreven door Stef Bos.

In tegenstelling tot CAMILLE koos Ozark Henry voor een recent nummer, Adem dat hij herwerkte onder de titel De Stroom. De tekst en muziek van het originele nummer is zelf geschreven door Margriet en daar is ze fier op.

De aflevering wordt afgesloten met een passende tribute van Margriet aan haar idool Alicia Bridges met het nummer Diamond In The Rough. Ze koos het nummer omdat de tekst zo goed bij haar past. Daarnaast vertelde ze doorheen de week ook nog openhartig over haar eigen jeugd: “Ik wou vrij zijn, maar dat kon niet. Met zes kinderen en een zaak moesten we allemaal in het gareel lopen.”

Bekijk hier de preview:

De songs

  • Suzan & FreekVoor Het Leven Voor Elkaar
  • Davina MichelleCelien
  • Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola)Cowboys (Laisse Rouler Le Bon Temps, Jacqueline)
  • Koen Buyse (Zornik)When The Night Comes (Als De Nacht Komt)
  • CAMILLENiets Houdt Me Tegen
  • Ozark HenryAdem (Stroom)
  • Margriet HermansDiamond In The Rough (Alicia Bridges)

Liefde voor Muziek: de songs van Margriet Hermans, maandag 25 april 2022 om 20.35 uur bij VTM.

Lees ook: CAMILLE ontpopt zich tot gitaarchick in Liefde voor Muziek met Hey Girl van Zornik

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.