Quantcast
Lisa

‘Lisa’ start met extra lange aflevering

Liefde op het eerste gezicht, spanning tussen halfzussen en een nieuwe wereld die opengaat voor Lisa, dat zijn de ingrediënten van de eerste week van de nieuwe telenovelle ‘Lisa’, die nu maandag 25 januari om 20.40 uur start met een extra lange aflevering bij VTM en op VTM GO. Vanaf dinsdag 26 januari gaat het verhaal elke weekdag om 18.20 uur verder.

De creatieve, intelligente Lisa – gespeeld door Tinne Oltmans – ontmoet voor het eerst de knappe Jonas – een rol van Oscar Willems. Maar door haar extreme schuchterheid loopt de ontmoeting met haar droomprins niet zoals gehoopt. Daarbovenop gaat haar halfzus Katja, vertolkt door Anouck Luyten, ook nog eens lopen met haar portfolio, waarmee ze dé droomjob van Lisa bij het hippe marketingbureau ‘t Brouwhuis wegkaapt.

Voor de kijkers zich op de nieuwe telenovelle anno 2021 kunnen storten, is er eerst nog de ontknoping van ‘Sara’, die de afgelopen maanden dagelijks gemiddeld 586.000 VTM-kijkers in de ban hield. De dubbelaflevering is op zondag 24 januari om 20.30 uur te zien bij VTM.

Bekijk hier voor het eerst de generiek van ‘Lisa’, ingezongen door Tinne Oltmans:

Maandag 25 januari 2021: aflevering 1

De verloren zoon

Het verlegen meisje Lisa droomt van een job in een marketingbureau. Wanneer Jonas, de jongste zoon van de eigenaars van het marketingbureau ’t Brouwhuis, uit Amerika terugkeert, wordt Lisa niet enkel smoorverliefd op hem, maar groeit ook haar hoop eindelijk aan het werk te kunnen bij dat bedrijf. Maar dit is buiten haar halfzus Katja gerekend. Die steelt het portfolio van Lisa en haalt op die manier zelf de job binnen. In ’t Brouwhuis is Gert – de oudere broer van Jonas – niet opgezet met diens terugkeer in het bedrijf. Katja gaat zo op in haar ambitie dat ze haar date met Lars compleet vergeet. 

Dinsdag 26 januari 2021: aflevering 2

Het foute concept

Lisa heeft het idee geleverd voor de reclamecampagne van een nieuwe parfumlijn, maar Katja verlangt nu ook nog eens van haar halfzus dat zij een volledig concept bedenkt. Natuurlijk hebben Jonas en Mikhel totaal niet door dat Lisa eigenlijk alle werk aan het doen is. Ondertussen beseft Lisa waarom ze Mark uit het bedrijf willen: hij heeft een affaire met één van de werknemers. Jonas overweegt in te trekken bij zijn vriend Mikhel. Zowel Remco als Lars hebben twijfels over hun grote liefde.

Katja vindt het concept van Lisa veel te braaf en wil er ‘meer seks’ in. Lisa houdt echter voet bij stuk. Wanneer Lisa hoort dat Jonas en Mikhel het concept ouderwets en belegen vinden, wil ze het opnemen voor haar zus en geeft ze toe dat het haar concept was.

Woensdag 27 januari 2021: aflevering 3

Lisa’s eerste werkdag

Lisa moet als manusje-van-alles mensen optrommelen om deel te nemen aan de fotoshoot. Omdat ze – in tegenstelling tot Katja – niemand zomaar op straat durft aan te spreken, ontwerpt ze een wervende flyer waarin ze jonge mensen oproept naar de fotoshoot voor een nieuwe parfumlijn te komen. De folder valt echter in handen van Gert, die zo zijn redenen heeft om een stokje voor de shoot te steken. Wanneer de fotoshoot in het honderd dreigt te lopen, beseft Lisa hoe belangrijk het resultaat is voor Jonas en ze doet er alles aan om te helpen. Remco polst bij Pilar naar haar mening over open relaties. 

Donderdag 28 januari 2021: aflevering 4

De juiste pitch op de verkeerde plaats

Eens Gert de foto’s te zien krijgt van Jonas’ pitch, beseft hij dat Jonas’ campagne meer succes zal oogsten dan diegene die hij zelf heeft voorbereid. Door op het laatste moment de locatie van de presentatie te wijzigen, hoopt hij dat Jonas niet op tijd aanwezig zal zijn. Lisa confronteert haar halfzus met haar ontrouw. Mark herinnert Renee eraan dat zij ‘slechts’ zijn minnares is. 

Vrijdag 29 januari 2021: aflevering 5

Jonas’ masterplan

Jonas verbaast vriend en vijand met zijn pitch voor het parfum ‘Mist’. Ondanks het feit dat het Katja is die in de complimenten deelt, is Lisa toch trots op zichzelf en bovendien blij dat Jonas een visie heeft ontwikkeld die aansluit bij de hare. Lisa weet niet wat haar overkomt als Mikhel haar verleidt tot een fotoshoot. Maar dit is slechts klein bier in vergelijking met wat ze voelt als ze later die avond Jonas in een zeer gênante situatie aantreft. Nu Jelle zo goed samenwerkt met Pilar voelt Remco zich onzeker. Hij lucht zijn hart bij Lars. Mark vermoedt dat Nathalie weet heeft van zijn affaire en maant Renee aan extra voorzichtig te zijn.

‘Lisa’ start op maandag 25 januari 2021 met een extra lange aflevering om 20.40 uur bij VTM, nadien elke weekdag om 18.20 uur.

Het scenario van de telenovelle ‘Lisa’ is van de hand van Hugo Van Laere (‘Sara’, ‘Familie’) en zijn team. Elias Mentzel (‘#LikeMe’, ‘Familie’) is hoofdregisseur/showrunner. Producenten zijn Pieter Van Huyck en Ivy Vanhaecke (‘Spitsbroers’, ‘Undercover’, ‘Beau Séjour’, ‘Professor T.’). ‘Lisa’ is een coproductie van De Mensen en Gardner and Domm, met de steun van gaststad Vilvoorde en de tax shelter maatregel van de Federale Overheid. De buitenopnames gaan door in Vilvoorde, de thuisstad van ‘Lisa’, de studio-opnames in Boortmeerbeek.

Op deze pagina vind je alle beelden van deze week.
Lees ook: Nieuwe telenovelle ‘Lisa’ start 25 januari bij VTM

Toon meer

Arno Tierens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten