Lize Feryn krijgt boodschap van overleden mama

ByLisa Paulussen

1 oktober 2023
Foto: Fonny Gijsels

In december 2015 moesten actrice en model Lize Feryn, haar papa en haar zussen afscheid nemen van hun moeder en vrouw Marjan. Zij kreeg borstkanker en overleed hieraan toch nog vrij onverwacht in het ziekenhuis, nadat thuiszorg onmogelijk was geworden.

Maar in het voorjaar van 2023 wachtte hen een emotionele verrassing. In de woonkamer van Lizes vader stond immers een kast die nog van haar betovergrootmoeder is geweest. Volgens de familielegende bevatte die kast een geheim vakje, dat werd echter nooit gevonden. Tot Lizes grote liefde Aster Nzeyimana het bewuste vakje open wist te prutsen.

“En daarin vonden we een brief die mama zo’n 25 jaar geleden geschreven heeft”, vertelt de actrice in TV Familie. “En je kan je vast onze tranen voorstellen bij het herkennen van mama’s geschrift.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.