Luc Steeno: “Soms heb ik het gevoel dat ze op me neerkijken

ByMudoo

20 januari 2024
Foto: VTM

Eind juni 2024 wordt zanger Luc Steeno 60 jaar. En dat viert hij met een groot concert, ‘Steeno 60’ in het Kursaal van Oostende. Samen met tal van collega’s, waaronder Sandra Kim, Christoff, De Romeo’s en Laura Lynn. Wat wel opvalt is dat hij geen collega’s van de jongere garde heeft uitgenodigd.

Onlangs vertelde de zanger dan ook nog dat hij het gevoel had dat die jongere garde op hem neerkijkt. Al nuanceert hij die woorden nu enigszins in Dag Allemaal. “Drie jaar geleden was er voor het eerst in jaren opnieuw een reeks van ‘Tien Om Te Zien’. Toen vroegen ze aan Grace, de winnares van ‘The Voice 2021’, of zij Luc Steeno kende. Dat meisje was 19, die wist niet wie ik was. Begrijpelijk, zegt Luc. “Maar sommige van die jonge artiesten gunnen ons geen blik.”

“Och, toen ik in 1989 in de foyer binnenkwam bij de opnamen van ‘Tien Om Te Zien’, durfde ik ook niets te zeggen tegen de bekende artiesten. Ik was een beetje schuchter, want wie was ik? Niemand”, voegt hij er gelaten aan toe. “En dat voel ik nu ook. Maar ik heb het daar niet moeilijk mee, hoor.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByMudoo