Maarten Bosmans: “Nog geen seconde spijt van gehad”

ByLisa Paulussen

21 januari 2024
Foto: VTM

Acteur Maarten Bosmans was destijds amper een jaar afgestudeerd aan de Studio Herman Teirlinck, toen hij gebeld werd met de vraag of hij een vast personage wilde spelen in de VRT-reeks ‘Flikken’, toen dé tv-reeks bij uitstek in Vlaanderen.

Een aanbod waarvan hij nog geen moment spijt gehad heeft dat hij er ooit op ingegaan is. Dat lezen we in Primo. “Nooit heb ik één seconde spijt gehad van m’n rol in ‘Flikken’”, zegt hij. “Ik vond het ook geweldig dat ik een vast maandloon kreeg. Daarvoor moest ik maar gemiddeld zes dagen per maand draaien. Wat een luxe! Ik dacht: ‘mijn broodje is gebakken’”, herinnert hij zich nog.

Dankzij ‘Flikken’ heeft hij dan ook een mooie carrière kunnen uitbouwen. “Ja, ik heb altijd goed werk gehad, zowel voor televisie als in het theater”, beaamt Maarten. “Ik heb in heel veel series gespeeld, maar ook veel reclamespots kunnen doen. En op al die dingen word ik nog geregeld aangesproken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.