Man valt van ladder in het holst van de nacht in De MUG op VTM

ByLisa Paulussen

8 november 2020 , ,
De Mug - © DPG MediaDe Mug - © DPG Media

De MUG volgt op maandag 9 november 2020 om 21.55 uur bij VTM hoe de hulpverleners van ZNA Stuivenberg de hele nacht gas geven. Bij elke case staat één vraag centraal: wat is er gebeurd? Dat willen spoedarts Bart en spoedverpleegkundige Helga zo snel mogelijk te weten komen wanneer ze worden opgeroepen voor een man die in het holst van de nacht van een ladder is gevallen. 

“Wat voor een uur is dat nu om van een ladder te vallen… Is dat een inbreker of iemand die zijn sleutels vergeten is om ergens binnen te geraken? Je denkt vanalles maar wat het dan uiteindelijk was, dat had ik niet verwacht…”

Spoedverpleegkundige Helga in De MUG

Ambulanciers Bart en Peter worden opgeroepen voor een kindje van 1 jaar dat bewusteloos is gevallen. “Als je naar interventies vertrekt met kinderen, dan vertrek je met een andere ingesteldheid. Je bent iets alerter en zenuwachtiger dan bij volwassenen”, vertelt Peter. En zulke situaties maken niet alleen bij de hulpverleners, maar vooral bij de ouders zelf heel veel emoties los.

De spoeddienst is een afdeling van komen en gaan, niet alleen voor de patiënten maar ook voor de hulpverleners. Spoedverpleegkundige Helga gaat, na 42 jaar dienst, op pensioen en dat laten haar collega’s niet ongemerkt voorbijgaan.

“Ik heb zoveel jaren in het ziekenhuis gestaan en mijn hart ligt bij mijn collega’s, mijn patiënten en bij mijn werk”

Spoedverpleegkundige Helga in DE MUG

De aflevering van De MUG is ook te (her)bekijken op VTM GO.

De MUG, aflevering 6 op maandag 9 november 2020 om 21.55 uur bij VTM

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.