Marianne (60) wint 1 Jaar Gratis

© VRT© VRT© VRT

Vanavond werd de finale van 1 Jaar Gratis gespeeld op Eén. De sympathieke Marianne (60) uit Lokeren kon de hoofdprijs wegkapen: het nettoloon van de best verdienende deelnemer aan de quiz. Dat kwam neer op het fenomenale bedrag van 71.712 euro.

Marianne nam het in de laatste aflevering op tegen Maty (21) uit Gent, Iben (21) uit Gits, en Sara (26) uit Schaarbeek. Na drie rondes namen we eerst afscheid van Iben. Vervolgens werd Sara naar huis gespeeld in de vuurproef. Tenslotte speelden Maty en Marianne het ultieme finalespel: het cijferduel. Daarin stelde Thomas Vanderveken vijf vragen waarop het antwoord altijd een getal was. De twee kandidaten hadden telkens acht seconden om hun antwoord op te schrijven. De kandidaat die drie keer het dichtste bij het juiste getal was, won het cijferduel én in deze finale-aflevering dus ook 1 Jaar Gratis. Marianne bleek de beste inschattingen te maken en ging naar huis met de hoofdprijs, onder luid applaus van alle andere kandidaten.

© VRT
Marianne, de winnares van 1 Jaar Gratis, en presentator Thomas Vanderveken. © VRT

Wie is de winnares?

De 60-jarige Marianne uit Lokeren (Oost-Vlaanderen) is 41 jaar getrouwd, heeft 3 kinderen en 10 kleinkinderen. Na zelfstandig bloemenkweker te zijn geweest, is Marianne nu heftruckchauffeur bij Volvo Cars. Haar passie en hobby zijn echter nog steeds “alles met bloemen”. In haar serre met tropische orchideeën kan ze helemaal tot rust komen. Deze liefhebbende oma droomt van een reis naar Ecuador om wilde orchideeën te zien in de natuur.

Eén kondigt ook aan dat er een nieuw seizoen van 1 Jaar Gratis komt. Inschrijven kan via een.be/1jaargratis.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.