Martine Prenen na ontslag: “Twee mensen moesten me niet”

Foto: Contentcuration.be

Martine Prenen was jaren een vast VRT-gezicht, waar ze onder meer te zien was als omroepster en presentatrice van programma’s als ‘De rode loper’ en ‘Vlaanderen vakantieland’. Maar in 2006 liep haar contract af en verdween ze van het VRT-scherm.

Sindsdien was ze, in tegenstelling tot veel van haar vroegere collega’s die een gelijkaardig lot ondergingen, zo goed als nooit meer te zien op één van de kanalen van de openbare omroep. In een interview met het weekblad Primo ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag, blikt Martine nog eens terug op die ‘VRT-verbanning’ die haar te beurt viel.

Zelf denkt ze dat die beslissing van weleer te maken heeft met het feit dat ze altijd haar gedacht zegt. Dat ze te recht door zee is: “Twee mensen moesten me niet en die hebben op die manier hun slag thuis gehaald”, aldus Martine. “Het is wat het is. Ik lig er niet meer wakker van, maar het is een litteken op mijn hart”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.