Quantcast
Entertainment

Natalia en Lennert Coorevits zorgen voor muzikale versterking in tweede halve finale van Popquiz

Donderdag is het tijd voor de tweede halve finale van Popquiz. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt Natalia en Lennert Coorevits, de helft van Compact Disk Dummies. Zij mogen de duo’s met hun muzikale kennis versterken. De winnaar stoot volgende week door naar de finale en maakt kans op een jaar lang gratis toegang tot concerten en festivals doorheen het hele land.

In de tweede halve finale van Popquiz is de Kempische zangeres Natalia een van de BV’s die de duo’s mag versterken. Presentator Matthijs van Nieuwkerk kondigt haar aan als de beste soulzangeres van het land met massa’s hits en gouden en- platina platen en vermeldt ook dat The Pointer Sisters, En Vogue, Anastasia en Lionel Richie blij waren dat ze met haar mochten optreden. Op zijn vraag of ze, ondanks corona, iets van afgelopen jaar heeft kunnen maken, antwoordt ze laconiek: “Ja, ik heb een kind gemaakt, hé?”. 

De tweede bekende Vlaming die de teams komt versterken is Lennert Coorevits, bekend van het duo Compact Disk Dummies. De West-Vlaamse zanger, gitarist en songwriter heeft Humo’s Rock Rally gewonnen en behaalde met Compact Disk Dummies een MIA. Bij zijn aankondiging antwoordt hij: “Ik heb geen kind gemaakt, maar ik ben wel getrouwd het afgelopen jaar.”

Renée (27) en Yo-Mara (35) behoren tot de twee laatste halve finalisten. De twee vriendinnen zijn afkomstig Lokeren uit Lokeren en vullen elkaar perfect aan. De ene is gespecialiseerd in de jaren ‘80 en ‘90 en de ander in de jaren ‘70 en kleinkunst. Hun tegenstanders zijn Hendrik (37) en Nelles (37), twee Antwerpse jeugdvrienden die van muziek hun beroep maakten. Hendrik is manager van School is Cool en Amatorski en betaalde ooit 500 euro voor een meet and greet met Kendrick Lamar. Nelles is docent radio en presenteert op Studio Brussel. 

In de halve finale spelen muzikale genieën Senne en Lokko covers op een doedelzak en een banjo.

De tweede halve finale van Popquiz, donderdag 27 mei 2021 om 20.40 uur bij VTM.
De afleveringen van Popquiz zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

Toon meer

Gerelateerde berichten