Natalia, Marie Verhulst, Kamal Kharmach en Erik Goossens kruipen als eerste de boksring in

“Float like a butterfly, sting like a bee”, zei bokslegende Mohammed Ali ooit. Nu wordt zijn beroemde uitspraak ongetwijfeld het motto van de 16 bekende gezichten die elke week de ziel uit hun lijf knokken in Boxing Stars. Het programma start op 29 maart 2018 en zal elke donderdag om 20.35 te zien zijn bij VTM.

Alle 16 boksers zijn voor Boxing Stars opgedeeld in twee gewichtscategorieën: lichtgewichten en zwaargewichten. In de eerste aflevering op donderdag 29 maart om 20.35 gaat het meteen hard tegen hard tussen vier zwaargewichten: Natalia vs. Marie Verhulst en Kamal Kharmach vs. Erik Goossens. Wie mept wie K.O.? Wie smijt uiteindelijk de handdoek in de ring? Let’s get ready to rumble!

Natalia vs. Marie Verhulst

Natalia: “Ik weet nog dat mijn vader vroeger tegen me zei: als je voelt dat ze gaan motten, moet je zorgen dat je eerst mot en hard genoeg slaat zodat ze blijven liggen. Het gaat voor mij echt een overwinning zijn om een koek op een vrouw haar gezicht te geven.”

In het eerste duel bij de vrouwen neemt de 37-jarige zangeres Natalia het in de boksring op tegen Marie Verhulst, de 22-jarige dochter van Studio 100-baas Gert Verhulst en actrice in Ghost Rockers. Kempische furie Natalia blaast zonder moeite enkele Sportpaleizen omver, maar heeft ze in de ring ook nog zoveel noten op haar zang? Haar zus Patsy is er alleszins heilig van overtuigd dat ze de kamp zal winnen: “Mijn zus heeft nog nooit gebokst, but she is going to kick some ass, baby!”

Boxing Stars - © MEDIALAAN
Boxing Stars – © MEDIALAAN

Marie Verhulst: “Ik wil de eer van de familie Verhulst redden. Met mijn lange armen kan je raken zonder geraakt te worden. Daar heb ik wel geluk mee.”

Marie is vegetariër, maar lust haar tegenstandster rauw. Ze is uit op revanche voor haar broer Viktor, die zijn kamp tegen VTM NIEUWS-sportanker Maarten Breckx verloor in de eerste editie van Boxing Stars bij CAZ. Papa Gert en broer Viktor zitten alvast klaar om haar naar de overwinning te schreeuwen en ook zij geloven in de kansen van Marie. “Ons Marie is mentaal heel sterk en als ze een doel heeft dan gaat ze ervoor, dus dat gaat ze tegen Natalia ook doen”, zegt Viktor. “Ik wil mijn dochter niet alleen in het donker tegenkomen”, vult Gert al lachend aan.

Kamal Kharmach vs. Erik Goossens

Kamal Kharmach: “Ik zeg altijd: go hard or go home. Het is opeten of opgegeten worden. En ik eet heel graag.”

Ook de 26-jarige comedian Kamal Kharmach en de 50-jarige zanger en acteur Erik Goossens smijten zich volledig in de tweede zwaargewichtenkamp. Naast de ring is hij een echte teddybeer, maar in de ring verandert Kamal in een krachtpatser die zijn tegenstander met huid en haar opeet. Bij de vorige editie van Boxing Stars gaf hij al aan dat hij graag eens wilde meedoen aan het programma. Die wens komt nu dus uit. Zijn jeugdvriend Hamed heeft het volste vertrouwen in een goede afloop: “Ik denk dat we allemaal versteld gaan staan en we een beest gaan zien waarvoor we moeten oppassen.”

Erik Goossens: “I’m a lover, not a fighter. Mijn stijl van boksen is een kruising tussen Muhammad Ali en Charlie Chaplin.”

Samen met zijn vrouw en Boxing Star Bieke Ilegems won Erik het programma Dansdate, maar lukt het hem als bokser dit keer ook alleen? “Ik denk wel dat als Erik één klap krijgt, dat hij serieus wat klappen zal uitdelen”, zegt Bieke zonder aarzelen. En ook dochter Mila weet dat haar papa geen doetje is: “Ik denk dat Kamal wel schrik moet hebben voor mijn papa. Ik had er zelf ook schrik van als ik hem bezig zag.”

Boxing Stars - © MEDIALAAN
Boxing Stars – © MEDIALAAN

Sean Dhondt en An Lemmens presenteren, Sergio Quisquater is ringmaster

Sean Dhondt en An Lemmens kruipen in de boksring voor de presentatie, net als bij de vorige editie bij CAZ. Zij worden bijgestaan door ringmeester Sergio Quisquater. Hij zweept het publiek op en kondigt de boksers aan met zijn stevige stem.

Het bokscommentaar komt van ex-bokser Freddy De Kerpel en boksspecialist Jan Van den Berghe. Alle boksers worden intensief begeleid door een professionele bokscoach en kregen 20 uur boksles om zich voor te bereiden op hun kamp. Zowel hun fysieke paraatheid als hun mentale weerbaarheid worden op de proef gesteld.

De komende weken nemen ook Laura Tesoro en Bieke Ilegems, Eline De Munck en Hilde De Baerdemaeker, Astrid Coppens en Stéphanie De Roover, Hans Van Alphen en Bill Barberis, Andy Peelman en Oscar Willems, en Faroek Özgünes en Sieg De Doncker het tegen elkaar op.

Boxing Stars, vanaf 29 maart elke donderdag om 20h35 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.