Niels Destadsbader: “Confronterend”

Foto: Peter De Smedt

Voor het eerst in meer dan zestien jaar keert Niels Destadsbader vanaf juni 2024 terug naar de musicalplanken, in de herneming van de succesvolle spektakelmusical ’14-18’ van Studio 100. Hij zal hierin de rol van Albert gaan vertolken, een soldaat die tien jaar geleden nog gespeeld werd door Bert Verbeke. Niels beseft alvast dat het intens zal worden.

“Een oorlogsverhaal is totaal iets anders dan ‘F.C. De Kampioenen”. Maar dat maakt het ook extra interessant”, zegt hij in Dag Allemaal. “Er komen ook schoolvoorstellingen, de beste geschiedenisles die je kan krijgen. Zeker gezien de huidige situatie is het goed om te weten tot wat zulke dingen kunnen leiden”, vindt hij.

Niels vond het wel al confronterend om zichzelf als soldaat te zien. “Ik had mezelf eerst zelfs niet herkend op de affiche, met die snor”, lacht hij. ‘Collega’s raadden me al aan een échte snor te laten groeien. Niet alleen word je er zot van om iedere keer een valse op te plakken, je bent er ook nooit echt gerust in dat hij tijdens het zingen wel op z’n plaats blijft zitten. Al zal ik lang moeten sparen voor een echte, want mijn baardgroei is niet zo sterk”, aldus Niels.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.