Quantcast
TelevisieVoorjaar 2020

Een nieuw seizoen Blind Gekocht, vanaf vanavond op VIER

Vanaf vanavond – woensdag 25 maart – zetten zeven wanhopige families de gedurfde en vooral dure stap in een nieuw seizoen Blind Gekocht op VIER. De koppels vertrouwen voor hun ideale stekje op de expertise van makelaar Béa Vandendael en interieurachtitect Bart Appeltans. Het woonlot van de koppels ligt volledig in hun handen, want heel hun hebben en houden gaat naar een huis waarvan ze nog niet eens zeker weten of ze er wel in willen wonen …

Eerste gezinnen in Blind Gekocht 2

Alleenstaande mama Davina

Sinds vorig jaar zijn de gemiddelde woningprijzen alleen nog maar gestegen en dat maakt de zoektocht er niet bepaald gemakkelijker op. Al is dat lang niet de enige reden dat deze gezinnen het moeilijk hebben om hun droomwoning te vinden. Zo wil alleenstaande mama Davina het liefst van al een huis in Kortrijk … voor slechts 150.000 euro. Maar is haar droom wel haalbaar met dit budget?

Davina wil zo snel mogelijk terug op haar eigen benen staan, samen met haar zoontje Alex“Ik woon sinds een jaar terug bij mijn ouders om beter te kunnen sparen, zodat ik mijn kind alles kan geven. Momenteel slaap ik op zolder samen met Alex én mijn zus.” Twee of drie slaapkamers, een badkamer en een tuin zijn een must, maar daar kan het budget nog een stevig stokje voor steken.

Aankoopmakelaar Béa: “Toen ik het budget van Davina hoorde, viel ik bijna van mijn stoel. Ik weet zelfs niet of het kan. Ik heb nog nooit een huis gekocht voor die prijs, dus dat is even schrikken.”

Koppel Jan & Flo

Bij het koppel Jan en Flo speelt er iets helemaal anders: ze hebben verschillende visies als het aankomt op de aankoop van een woning. Die onenigheid hield hen de voorbije jaren op een huurappartement, maar dat vindt Jan weggesmeten geld. Ze zijn de wanhoop nabij.

Jan en Flo: “Het is zo frustrerend en het zit echt heel diep. Als een programma zoals dit niet zou bestaan, zouden we niet weten hoe we het moeten doen.”

Als het van Flo afhangt moet er veel mogelijk zijn binnen hun budget van 430.000 euro. Vooraleer Dina samen met aankoopmakelaar Béa en interieurarchitect Bart langskomt, neemt ze uitgebreid de tijd voor het maken van een luxecatalogus. Zo weten de experten exact wat er van hen verwacht wordt … Eén ding is zeker: het moet een woning zijn in de groene rand van Brussel.

Het tweede seizoen Blind Gekocht, vanaf vanavond elke woensdag om 20u35 op VIER.

Lees ook: Bekijk hier het eerste seizoen van Blind Gekocht!

Lees ook: Ontdek de 7 nieuwe gezinnen van het tweede seizoen Blind Gekocht

Toon meer

Gerelateerde berichten