Quantcast
Voorjaar 2017

7 muzikale iconen in nieuw seizoen van Liefde voor Muziek

7 muzikale iconen zoals we ze nooit eerder zagen. Ze scoren de ene hit na de andere, lieten al de grootste zalen vollopen en namen oorverdovende applauzen in ontvangst. Maar in Liefde voor Muziek voeln zeven muzikale iconen plots het hart in de keel kloppen wanneer ze elkaars nummers in een nieuw jasje steken.

Op een zomerse bestemming verlaten Clouseau, Natalia, Bart Peeters, Josje, Gers Pardoel, Lady Linn en Isabelle A hun comfortzone en laten zich van een kant zien die ze nog niet vaak toonden. Ze laten zich gaan op hits als Anne, I Want You Back en She Goes Nana. Dat doen ze op de tonen van een 9-koppige muziekband, onder leiding van Jeroen Swinnen. Met ijzersterke songs, verrassende lyrics en catchy melodieën als resultaat.

Niet alleen bekend van op tv

Dat Liefde voor Muziek ook naast het scherm wordt gesmaakt, bewezen de eerste 2 seizoenen al. Meer dan 20 nummers stonden in de Ultratop 50 en er waren de gouden albums voor de compilatie Liefde voor Muziek en voor Puur van Dana Winner. Johannes Genard stond in alle radioplaylists met Honeybee en won de doorbraak trofee op Zomerhit 2016. Hoofdvogel is nog steeds Stan Van Samang, die meer dan 100.000 albums van Liefde voor Publiek verkocht en de Sportpaleis-concerten aan elkaar rijgt. Dankzij een mix van bakken ervaring, nostalgische songs, de strafste stemmen en de meest uiteenlopende genres staat nu al vast dat er ook uit het nieuwe seizoen muzikale parels zullen voortvloeien.

In Liefde voor Muziek leent elke week één artiest de songs uit die zijn of haar carrière hebben bepaald. De centrale gast brengt bovendien aan het einde van de aflevering ook zelf een tribute aan een artiest die veel voor hem of haar betekent. Natalia die zich waagt aan een hiphopnummer van Gers. Clouseau die een K3-hit van Josje onder handen neemt. Bart Peeters die zijn eigen interpretatie geeft aan het repertoire van Lady Linn en Isabelle A.

Locatie

De artiesten zullen zich deze muzikale reis nog lang herinneren want de optredens vinden plaats op zuiderse setting. Het 140 jaar oude luxeresort Can Simoneta Beach House in het Mallorcaanse stadje Canyamel ligt op een klif en biedt inspirerende uitzichten op de bergen en de zee.

Nieuw dit seizoen is dat vaste camera’s een unieke inkijk geven in het Beach House, waar de artiesten samenleven. Samen ontbijten, sporten of ontspannen onder de Spaanse zon: vijf dagen lang staat genieten centraal.

© VTM

Aflevering 1

Onder een stralende zon komen de artiesten aan op Mallorca. Er zijn al donkere wolken in de auto van Natalia, Lady Linn en Bart Peeters. Maar problemen die als sneeuw voor de zon smelten als iedereen aankomt bij het impressionante domein in Canyamel. Op de eerste dag in Mallorca worden de rolschaatsen bovengehaald, ontpopt Natalia zich tot de persoonlijke choreograaf van Lady Linn, experimenteren de mannen op hun hoverboard en telt de groep af naar de komst van Koen Wauters, die later arriveert vanuit Qatar.

© VTM

Live bij JOE

Joe start op 10 april 2017 met het nieuwe radioprogramma Liefde Voor Muziek. Joe-dj Jan Bosman volgt elke maandagavond tussen 19.00 en 22.00 live het VTM-programma. Hij nodigt elke week één van de artiesten van vorige seizoenen uit waarmee hij een aantal keer doorprikt naar de uitzending bij VTM. Zo kunnen de Joe-luisteraars alle optredens van de artiesten en de gesprekken over hun nummerkeuze live horen. Jan maakt ook de vergelijking met het originele nummer en gaat op zoek naar wat de luisteraars van de nieuwe versies van de songs vinden.

Liefde voor Muziek, vanaf maandag 10 april om 20.35 uur bij VTM.

Toon meer

Stenz Van Dyck

Redacteur

Gerelateerde berichten