Nieuw bij Eén vanaf 10 september: Tytgat Chocolat

ByLisa Paulussen

10 augustus 2017

Eén heeft vandaag hun nieuw televisie seizoen voor het najaar 2017 voorgesteld! Vanaf september kunnen Eén-kijkers zeven weken lang genieten van de hartverwarmende nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. De reeks is niet alleen een romcom, maar ook een roadmovie.

Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking.

Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

© VRT
© VRT

Eén brengt daarnaast ook een unieke documentaire over de vijf hoofdrolspelers! Deze documentaire schetst een eerlijk en ontroerend portret van de vijf hoofdrolspelers tijdens de opnames van Tytgat Chocolat: Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP.

Hoe beleven ze de opnames? Hoe gaan ze om met het drukke draaischema? Maar de docu gaat ook breder en toont de aparte blik die zij hebben op de wereld: hoe kijken ze naar het leven, en welke droom willen ze hierna realiseren?

Deze special vertelt hun verhaal, over het buitengewone televisieavontuur dat ze met elkaar beleven en hoe ze in het leven staan. De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen.

Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Tytgat Chocolat: the making of: op maandag 23 oktober om 21.30 uur op Eén.

 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.