Nieuwe jury van Belgium’s Got Talent wordt overladen door talent

Belgium's Got Talent - © DPG MediaBelgium's Got Talent - © DPG MediaBelgium's Got Talent - © DPG Media

Het grootste free podium van het land gaat weer open! Nu vrijdag start het nieuwe seizoen van Belgium’s Got Talent bij VTM.

En dat belooft een feest te worden: het auditiepodium werd dit keer opgebouwd in de grootste studio’s van ons land en de acts worden beoordeeld door een gloednieuwe jury. Ancien An Lemmens krijgt versterking van muzikale duizendpoot Bart Peeters, talent spotter Davy Parmentier en actrice Ruth Beeckmans. Wie wint Belgium’s Got Talent en gaat naar huis met 50.000 euro?

Elke act heeft minstens drie ‘ja’s’ nodig om door te gaan naar de shows. Net zoals vorig seizoen krijgt de kijker  één Golden Buzzer per auditieaflevering, waarmee ze vanuit hun woonkamer hun favoriete acts rechtstreeks naar de shows katapulteren. Daarnaast beschikken ook de vier juryleden en presentatoren Koen Wauters en Laura Tesoro elk over één Golden Buzzer die ze eenmalig kunnen gebruiken tijdens de audities.

De 11-jarige Lotte bijt de spits af en zet met haar basgitaar de zaal meteen in vuur en vlam. Charles Le Riche zorgt met zijn act voor een bizarre komische noot, An moet zich inhouden om te swingen na een aanstekelijke choreo en Ruth pinkt een traantje weg bij het emotionele en persoonlijke verhaal over drugsmisbruik van Krix. Tot slot waagt jurylid Davy zich op het podium aan de ‘lollipop-pole’ na een demonstratie van vriendinnen Chloe en Lisa.

Bekijk hier de preview:

De kandidaten van de eerste aflevering: 

  • Lotte (11 jaar, Bree). Deze rock-chick speelt de zaal helemaal plat met haar basgitaar.
  • Jodie en Laura (22 jaar, Lierde). Deze dansvriendinnen showen hun explosieve TokTok-dansstijl. Samen hebben ze meer dan 250.000 volgers.
  • Angels in Motion (33 en 40 jaar, Gent en Brussel). Violistes Anna en Marina willen klassieke muziek in een nieuw jasje steken. Ook Amine is erbij en speelt op een zelfgemaakt slaginstrument uit gerecycleerd materiaal. 
  • 6IIXTEAM (15-19 jaar, Brussel). Deze danscrew mengt verschillende Afrikaanse dansstijlen door elkaar en dat is ook wat ze willen: meer aandacht vragen voor Afrikaanse dans. 
  • Jonas (17 jaar, Liedekerke). Deze goochelaar met torenhoge ambities wil de eerste goochelaar zijn die Belgium’s Got Talent wint.
  • Paaldanshuisje (28 en 34 jaar, Oostakker). Vriendinnen Chloe en Lisa leerden elkaar kennen aan de paal en brengen een lollipop-pole act. 
  • Krix en Sash (27 en 28 jaar, Koningshooikt en Itegem). Dit Vlaams hiphop-duo brengt het zelfgeschreven nummer Het spijt me. Daarmee wil Krix sorry zeggen tegen zijn ouders voor alle problemen die hij door zijn drugsmisbruik heeft veroorzaakt. 
  • Happy Gym (8-11 jaar, Gent). Deze ritmische meisjesgroep brengt een spannend verhaal over een gevecht tussen engeltjes en duiveltjes. 
  • Charles Le Riche (29 jaar, Gent). Charles brengt een Middelnederlands gedicht begeleid door Middeleeuwse dans. 
  • Diluna Productions (12 – 18 jaar, Kapellen). Het dansensemble pakt uit met tonnen energie en katapulteert het publiek terug naar de disco-seventies.

Belgium’s Got Talent, vrijdag 3 september 2021 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.