Nieuwe theatervoorstelling raakt persoonlijke snaar bij Sandrine André

ByLisa Paulussen

2 februari 2024
Foto: VTM

Onlangs ging in Antwerpen de hommagemusical over Vlaanderens meest iconische komische duo, Gaston & Leo, in première. Hierin geeft ‘Familie’-actrice Sandrine André gestalte aan Gastons vrouw Jenny.

Maar daarnaast blijkt de voorstelling ook heel wat persoonlijke herinneringen bij haar naar boven te brengen, dat vertelt ze in Dag Allemaal. “Mijn overleden mama, Mieke Verheyden, speelde als actrice af en toe mee in sketches van Gaston & Leo, en in de film ‘De boot naar Spanje’ speelde zij de vrouw van Gaston”, legt Sandrine uit. “Dat is ook een van de redenen waarom ik niet getwijfeld heb toen ze mij voor deze rol vroegen.”

“Voor mij is de voorstelling dan ook mede een ode aan mijn moeder”, zegt Sandrine. “Bij het passen van de kostuums zag ik de hele tijd mijn moeder. Dit stuk gaat over het leven van Gaston & Leo, maar onrechtstreeks dus ook over dat van mij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.