‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels stierf aan verdriet

ByLisa Paulussen

27 september 2023
Foto: VTM

Op donderdagavond 7 september werd Ivo Pauwels, die voor eeuwig in het geheugen van televisiekijkend Vlaanderen gegrift zal staan als Nonkel Jef, de gierige Kempense landbouwer uit de gelijknamige VTM-reeks met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Lier.

Zijn aorta, de slagader die van het hart naar de buik loopt, was ernstig verdikt en stond daardoor op springen. Hoewel hij nog een geslaagde spoedoperatie onderging om dit probleem te verhelpen, overleed hij alsnog de volgende ochtend op 85-jarige leeftijd. Zijn hart bleek de impact van zo’n zware ingreep niet meer aan te kunnen.

Volgens de dokter speelde Ivo’s verdriet om het verbroken contact met zijn enige dochter An zeker een rol bij zijn gezondheidsproblemen. Dat vertelt zijn weduwe Diana aan Dag Allemaal. “De dokter zei letterlijk tegen mij: ‘Die aorta van 8,5 cm, dat is vijf jaar opgekropt verdriet’”, vertelt Diana met tranen in de ogen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.