Quantcast
FictieNajaar 2020
Trending

Ontdek de eerste beelden van nieuwe Eén-fictiereeks Black-out

Een politieke actiethriller rond een nationale elektriciteitspanne

Televisiezender Eén loste deze week de trailer van de nieuwe, veelbelovende fictiereeks Black-out die dit najaar op Eén en VRT NU te zien zal zijn.

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Hillebrand geeft Michaël Dendoncker, Hoofd Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het uiterste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister.

Black-Out, dit najaar op Eén - © VRT
Black-Out, dit najaar op Eén – © VRT

Vlaams en universeel

Black-out is de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony. Toch zijn de makers mensen met een lange staat van dienst. Het creatieve team bestaat uit showrunner Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck, die eerder al samenwerkten voor de series Eigen kweek, De infiltrant, Dubbelleven en Vermist. Scenarist Geert Verbanck (13 Geboden, Café Derby) werkte mee aan de uitwerking van het concept. Helen Perquy (Tabula rasa, Quiz me quick) en Philippe De Schepper produceren.

Philippe De Schepper: “In augustus 2014 werd de kerncentrale van Doel gesaboteerd. Die sabotage is tot op vandaag nog altijd niet opgelost. Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben. Een geweldig uitgangspunt voor een fictief verhaal en een actiethriller van Vlaamse bodem met een universeel karakter en een internationaal potentieel.”

Cast

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Geert Van Rampelberg die Michael Dendoncker speelt en Sara De Roo. Zij geeft gestalte aan Annemie Hillebrand, de premier van België. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar.

Black-out heeft een uitgebreide cast met naast Sara De Roo en Geert Van Rampelberg onder meer Lucas Van den EyndeRuth BecquartTom Van BauwelNora GharibMichaël PasIkram AouladViolet BraeckmanMathijs F ScheepersLouis TalpeMatthieu SysJelle De Beule en Anna de Ceulaer.

Black-out, dit najaar te zien op Eén en VRT NU.

Lees ook: Bekijk hier alle plannen voor het najaar van 2020!

Toon meer

Gerelateerde berichten