Quantcast
Televisie

Ook VIER werkt aan concurrent voor VTM GO en VRT NU

Goed nieuws voor de fans van o.a. De Mol en De Slimste Mens ter Wereld, de SBS-zenders VIER, VIJF en ZES gaan hun programma’s binnenkort aanbieden op een nieuw overkoepelend platform dat alvast zeker “Play” in de naam zal hebben. Dat heeft programmadirecteur Annick Bongers bekendgemaakt.

Eerder raakte al bekend dat SBS Belgium, het bedrijf boven tv-zenders VIER, VIJF en ZES, zijn zenders vanaf volgend jaar een make-over zouden geven. Zij maken binnenkort deel uit van “Play”, een merknaam die Telenet-klanten al kennen. Play dat op dit moment nog een betaalpakket is van Telenet, beschikt over een hele catalogus aan films en series en gaat binnenkort op in de betalende streamingdienst Streamz, die Telenet samen met DPG Media lanceert later dit najaar.

Merk Play wordt verder uitgespeeld

Telenet, sinds 2018 volledig eigenaar van SBS Belgium wil de naam Play verder uitspelen en zal ze daarom vanaf begin volgend jaar gebruiken voor nog een streamingplatform. Het platform zal gratis zijn, maar de programma’s zullen, net zoals bij VTM GO, gepaard gaan met advertenties.

De SBS-zenders bieden op dit moment al een groot aantal programma’s online aan op hun websites, zenderoverkoepelend platform met een mobiele toepassing, zoals VTM GO en VRT NU, had de groep nog niet.

Daar komt binnenkort dus verandering in, al is op dit moment nog niet duidelijk hoe ver SBS Belgium hierin zal gaan. Wel is geweten dat het niet mogelijk zal zijn om VIER, VIJF, ZES en later ook Play ZEVEN live te zien op dit platform: “Livestreaming voor onze zenders is niet voorzien”, klinkt het. Mocht dat wel gebeuren, dan zou er hiermee een gratis alternatief ontstaan voor alle grote Vlaamse televisiezenders. Dat zou Telenet-klanten er misschien toe kunnen aanzetten om hun decoder in te leveren.

Extra zender Play ZEVEN

SBS Belgium bevestigt ook dat er een extra zender in de maak is. Na VIER, VIJF en ZES komt binnenkort Play ZEVEN. “De positionering kunnen we vandaag nog niet openbaren, maar het zenderprofiel van onze vierde algemene zender ligt intussen vast en wordt nu verder creatief uitgewerkt”, zegt CEO Peter Quaghebeur. Aan de andere zenders verandert er inhoudelijk niet.

Bron: Het Nieuwsblad

Bekijk hier de najaarsplannen van VIER.

Bekijk hier de najaarsplannen van VIJF.

Bekijk hier de najaarsplannen van ZES.

Ontdek hier alle plannen voor het najaar van 2020.

Toon meer

Gerelateerde berichten