Quantcast
Televisie

Openhartige getuigenissen van mensen met gehoorschade in Durf te vragen

In de derde aflevering van het derde seizoen van Durf te vragen stelt Siska Schoeters vragen aan mensen met gehoorschade. Ben je doof geboren? Kan je wel in de maat dansen? of Is gebarentaal niet moeilijk? Siska durft het allemaal te vragen.

In België zijn er meer dan 600.000 doven en slechthorenden. Ongeveer 10% van de Vlamingen is doof of slechthorend. In een nieuwe aflevering van Durf te vragen praat Siska met enkele getuigen. Sommigen zijn doof geboren maar perfect gelukkig, anderen hebben gehoorschade opgelopen, maar kunnen het nog moeilijk aanvaarden.

Siska gaat ook op stap met doven of slechthorenden. Andy is doof geboren en nodigt haar uit bij zijn gezin om samen een gezelschapsspel te spelen. Daarnaast is er ook Sabina, die doormiddel van een hoorimplantaat terug beter kan horen. Ze neemt Siska mee op haar ronde in het zorgcentrum waar ze werkt.

Tot slot is er ook nog Christophe. Hij wil geen hoorimplantaat en werkt in een Gentse soepbar, waar Siska in gebarentaal een koffie probeert te bestellen.

Durf te vragen is een programma van Roses are blue voor Eén.

Meer Durf te vragen

In Generation M bespreekt MNM elke woensdag samen met de luisteraars en enkele getuigen uit Durf te vragen de thema’s. Na sommige uitzendingen is er ook een Facebook Live van Eén waar kijkers vragen kunnen stellen aan de getuigen.

Durf te vragen, dinsdag 14 september 2021 om 20.40 uur op Eén.

Toon meer

Gerelateerde berichten