Opnames Streamz Original Déjà-Vu net afgerond voor nieuwe corona-maatregelen

ByLisa Paulussen

16 oktober 2020 , ,

Onder de titel ‘Déjà-Vu’ is vandaag de laatste opnamedag van de nieuwe Streamz Original van gestart gegaan. De serie is een adaptatie van de Canadese reeks ‘Plan B’. De Belgische versie wordt geproduceerd door Fobic Films (‘Hasta la Vista’, ‘Resurrection’) in een regie van Raf Reyntjens (‘Paradise Trips’) en met Dries Delputte (‘Tabula Rasa’, ‘Albatros’) achter de camera.

“It’’s a wrap!” Net voor de verstrenging van de coronamaatregelen worden vandaag de laatste scènes van de serie Déjà-Vu ingeblikt. De opnames zijn gestart in juli, de reeks werd dus volledig opgenomen onder de Corona richtlijnen van de productiesector. Déjà-Vu is tijdig afgewerkt zodat Streamz kijkers volgend voorjaar nog kunnen genieten van de aangrijpende dramaserie. 

Déjà-Vu – © Fobic Films/Streamz

De hoofdrol (Florence) wordt vertolkt door Natali Broods (‘Tabula Rasa’, ‘Façades’). Ze wordt bijgestaan door een schitterende ensemblecast met o.a. Koen De Graeve, Xenia Borremans en Willem Deschryver. Ook Boris Van Severen, Janne Desmet, Clara Cleymans en Barbara Sarafian zijn te zien in de reeks. 

“Het was een privilege dat we überhaupt in deze onzekere tijden konden opnemen. Corona is een sluipschutter die elk moment kan toeslaan.  Elke dag is het letterlijk overleven en hopen dat je niet getroffen wordt. Maar dankzij het doorzettingsvermogen van cast en crew en steun van SBS en Streamz hebben we drie maanden lang elkaars schouder gebruikt om vechtend de eindmeet te halen. We hebben gelukkig onze set coronavrij kunnen houden, nu de rest van de wereld nog.”

Producent Mariano Vanhoof over de woelige opnameperiode

“Het is enorm indrukwekkend dat de ploeg van Déjà-Vu dit heeft kunnen realiseren onder zo’n uitdagende omstandigheden. We zijn erg blij dat deze nieuwe Streamz Original zal  gelanceerd kunnen worden op het platform. De audiovisuele sector is nu extra kwetsbaar in tijden van corona. Maar zoals deze productie heeft aangetoond, zijn makers ook erg creatief in deze nieuwe werkelijkheid.”

Peter Vindevogel, CEO van Streamz

In Déjà-Vu volgen we Florence Fierens (Natali Broods), een drukbezette carrièrevrouw en radiohost. Met haar eigen ochtendshow op de radio bereikt ze een nationaal publiek en zet ze zich in voor vrouwenrechten en tegen huiselijk geweld. Haar ogenschijnlijk zorgeloze leventje komt echter helemaal op zijn kop te staan, wanneer haar 15-jarige dochter Louise onverwacht uit het leven stapt. 

Op van verdriet gaat Florence op zoek naar antwoorden, samen met haar ex-man en zoon. Steeds meer blijkt dat Florences leven toch niet zo perfect verliep dan ze zichzelf voorhield. Het is pas wanneer ze plots opnieuw oog in oog staat met haar levende dochter, exact één maand voor haar zelfmoord, dat Florence beseft dat ze toch een tweede kans krijgt om haar verleden te herbeleven. Kan Florence achterhalen waar ze als moeder ook de fout in ging – en belangrijker nog: kan ze de zelfmoord van haar dochter voorkomen? 

‘Déjà-vu’ is een productie van Streamz en Fobic Films in coproductie met Geronimo Films en met de steun van de Belgische Tax Shelter maatregel. De reeks verschijnt volgend jaar eerst op Streamz en later op VIER.  

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.