Quantcast
Fictie

Opnames van nieuwe Eén-minireeks Roomies gestart

Vorige week zijn de opnames van de nieuwe Eén-minireeks Roomies van start gegaan. De reeks vertelt het verhaal van twee twintigers en klasgenoten die bij elkaar intrekken op een appartement in Brussel en opzoek gaan naar hun identiteit. Roomies is later te zien op Eén en op VRT NU.

Tijdens hun laatste studiejaar trekken de lesbische klasgenoten en vriendinnen Bibi (22) en Ama (25) bij elkaar in op een appartement in Brussel. De verantwoordelijke Bibi verhuist voor het eerst van het platteland naar de bruisende hoofdstad. Ze droomt van een romantische relatie met een vrouw en hoopt stiekem dat samenwonen met Ama, die openlijk lesbisch is, haar zal helpen het pad van de liefde te betreden.

De losbandige Ama, daarentegen, woont al heel haar leven in Brussel en wil voorlopig niets meer met de liefde te maken hebben. Ze wil zo vrij en onafhankelijk mogelijk zijn en hoopt dat samenwonen met de volgzame Bibi in een eigen appartement haar die mogelijkheid zal bieden. Ondanks hun verschillende levensstijlen en uiteenlopende karakters denken de kersverse huisgenoten er samen helemaal klaar voor te zijn.

Vanaf dag één beginnen de kersverse huisgenoten aan een zoektocht naar zichzelf, elkaar, hun gsm en een vaste plek voor de huissleutel. Het samenwonen biedt Bibi en Ama vrijheid, maar ze botsen ook op hun eigen grenzen en verwachtingen en die van elkaar.

“Roomies is een rauwe, maar ook intieme coming-out en coming-of-age minireeks. Onze twee twintigers, Bibi en Ama, proberen voor het eerst op eigen benen te staan. Ze zoeken naar wie ze zijn en hoe dat eigenlijk moet, volwassen zijn. Vraagstukken die iedereen die jong is, of dat ooit was, meteen herkent. “Hoe doe ik dit in godsnaam? Waar haal ik mijn geld vandaan en wat moet ik doen als de zekering  springt? Wie ben ik eigenlijk, los van mijn studie, familie, geliefden en geaardheid?”

Flo Van Deuren en Kato De Boeck

Cast: Ahlaam Teghadouini (hoofdrol) en Laura De Geest (hoofdrol), Martha Canga Antonio, Romy Louise Lauwers, Khadija El Kharraz Alami, Dominique Van Malder, Zouzou Ben Chikha, Nadia Abdelouafi, Goua Grovogui, Annie-Paris Sangi-Nkinsi en Nacim Bessedjerari

Regie en geschreven door: Flo Van Deuren en Kato De Boeck (Lockdown, Echo)

Roomies is een productie van De Wereldvrede voor Eén. De reeks kwam tot stand dankzij de steun van het VAF en Vlaams minister van Media Benjamin Dalle, Screen Brussels, de Belgische Tax Shelter via Flanders Tax Shelter en stad Brussel.

Roomies zal later op Eén en via VRT NU te zien zijn.

Toon meer

Gerelateerde berichten