Paniek in Blind Gekocht: “Ik ga moeten verhuizen”

Blind Gekocht - © SBS BelgiumBlind Gekocht - © SBS BelgiumBlind Gekocht - © SBS Belgium

Opdracht volbracht in de tweede aflevering van Blind Gekocht, want Béa heeft twee aanpalende woningen met een gemeenschappelijke tuin gevonden. Wanneer Kristine (61), Yanna (30), Lara (27), Lizi (34) en Desmond (33) het nieuws te horen krijgen, is de euforie eerst groot, maar het huis blijkt te klein en dat zorgt voor grote paniek. Lara is dan ook bang dat ze opnieuw gaat moeten verhuizen.

De opdracht leek onmogelijk, maar makelaar Béa heeft dan toch nog twee aanpalende woningen met een gemeenschappelijke tuin gevonden. De woning is volledig wind- en waterdicht, maar verder is het nog een volledige ruwbouw. Wanneer Kobe Kristine (61), Yanna (30), Lara (27), Lizi (34) en Desmond (33) op de hoogte brengt van het heuglijke nieuws is de euforie groot, maar die maakt al snel plaats voor teleurstelling wanneer de familie op werfbezoek gaat.

Sommige ruimtes zijn te klein en Lara ziet het zelfs heel erg somber in: “Ik zie mama, Lizi en ik hier niet samenwonen. Dit is te klein en er is geen plaats voor mij. Ik ga moeten verhuizen.” Bij Bart en Béa is de verbazing groot bij het horen van de emotionele reacties.

De 46-jarige Linda bleef vorige week op haar honger zitten tijdens het zien van haar nieuwe huis. Vooral het ontbreken van een stadstuin en een open keuken bleven knagen. Daarbovenop gaf ze toe dat ze zonder Blind Gekocht nooit het huis zelf zou hebben gekocht. Architect Bart zal een tandje moeten bijsteken en dan blijft de vraag wat haar 6-jarige zoon Daan van hun nieuwe stek vindt.

Piepkleine studio

Tot slot is er nog Maxim en Ann-Sophie uit Blankenberge. Ze zijn al meer dan vier jaar een sterk koppel, maar ze willen weg uit hun piepkleine studio van 42m². Een kleine studio kan gezellig zijn, maar het heeft ook veel nadelen. Maxim is een fervent gamer en gamet in hun leefruimte.

“Maxim zijn hobby is gamen, maar het enige wat alles moeilijk maakt is dat hij speelt in de ruimte waar ik ook zit. Waar ik leef en slaap. Ik word dan ieder uur of half uur wel eens wakker omdat hij roept als hij gewonnen of verloren heeft. En dat zorgt soms wel voor discussies.”

Ann-Sophie

Het koppel snakt naar meer ruimte en de nood is hoog: “Ik moet kiezen tussen meedoen aan Blind Gekocht of mijn relatie die stukloopt”, vertelt Maxim. Ook Ann-Sophie spreekt duidelijke taal: “Voor mij is het echt gewoon een tikkende tijdbom. Ik denk dat een nieuw huis rust in onze relatie gaat brengen, omdat er dan minder frustraties gaan zijn door teveel geconfronteerd te worden met elkaar in een kleine ruimte.”

Blind Gekocht, woensdag 21 april 2021 om 20.35 uur op Play4.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.