Pano onderzoekt hoe Coronaproef ons secundair onderwijs is

ByLisa Paulussen

20 oktober 2020 ,
Pano - © VRTPano - © VRT

Corona heeft de pijnpunten van het secundair onderwijs op scherp gezet. De digitalisering gaat gewoon niet snel genoeg. In LAB, een secundaire school in Puurs-Sint-Amands kiezen ze radicaal voor digitaal. “Onderwijs is vrijheid in Vlaanderen, maar scholen maken van die vrijheid te weinig gebruik”, legt directrice Kristien Bruggeman uit.    

De ploeg van Pano filmt vanaf de lockdown tot vorige week in 4 secundaire scholen, verspreid over Vlaanderen en Brussel. “Wij blijven open tot juni”, zegt de directeur van Don Bosco in Sint-Pieters-Woluwe resoluut. “Wij hebben hier kwetsbare leerlingen, als we sluiten gaat hun sociaal welzijn er té veel op achteruit.” Ook hier trekt men volop de digitale kaart.  

Pano – © VRT

Kan corona een kans zijn om ons onderwijs los te breken uit de vastgeroeste structuren? “Het virus heeft uiteraard ook de papperasserij niet verminderd”, zegt Mannu Wuyts van het Sint-Annuntia instituut in Wijnegem. Pano gaat het gesprek aan met verschillende leerkrachten én directeurs met een duidelijke visie. Een visie die niet altijd blindelings de richtlijnen volgt.  

Pano, Hoe Coronaproof Is Ons Secundair Onderwijs?, woensdag 21 oktober 2020 om 21.25 uur op Eén.

De reportage werd gemaakt door Emilie Légère en Liesbeth Indeherberge. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.