MUDOO
  • Home
  • Televisie
  • Radio
  • Dossiers
    • Voorjaar 2022
    • Najaar 2022
  • Video
  • Nieuwsbrief
Facebook Twitter Instagram RSS
MUDOO
  • Home
  • Televisie
  • Radio
  • Dossiers
    • Voorjaar 2022
    • Najaar 2022
  • Video
  • Nieuwsbrief
Facebook
MUDOO
Home » Passie voor patisserie in de lekkerste wedstrijd van Vlaanderen
Televisie

Passie voor patisserie in de lekkerste wedstrijd van Vlaanderen

29 augustus 2017
Facebook Twitter WhatsApp Email
Delen
Facebook Twitter WhatsApp Email

De iconische witte Bake Off tent strijkt morgen neer in Vlaanderen. Tien gepassioneerde amateurbakkers nemen het tegen elkaar op in de strijd om de titel van meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen.

Wim Opbrouck is hun steun en toeverlaat, maar vooral ook uw gastheer. Meester-patissier en gebrevetteerd hofleverancier Herman van Dender en culinair auteur en fotografe Regula Ysewijn zijn jury met dienst. Deze week draait het allemaal om cake, de warme binnenkant van elk bakkershartje. De bakkers zullen drie opdrachten tot een goed einde moeten brengen, want al in de eerste aflevering mag iemand zijn klopper, pollepel en schort opkramen en afscheid nemen van de lekkerste wedstrijd van Vlaanderen.

Wim Opbrouck gaat vanaf morgen op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakker van Vlaanderen in Bake Off Vlaanderen. Acht weken lang zullen gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar opnemen om de lekkerste en meest creatieve baksels voor te schotelen aan een wel erg gespecialiseerde jury. Meesterpatissier en hofleverancier Herman Van Dender en foodwriter en food historian Regula Ysewijn proeven met de meest professionele smaakpapillen de creaties van de bakfanaten in deze Vlaamse versie van de Britse kijkcijferhit The Great Britisch Bake Off. Van macarons tot tarte tatin. Van appelbollen tot beignets. Bakken maar!

© VIER
© VIER

De tien uitverkorenen starten met het maken van de signatuuropdracht: een rolcake. Dat is hun favoriete rolcake, die laat zien welk soort bakker ze diep vanbinnen zijn.
Het is nog even wennen in de baktent. Waar kun je je handen wassen, waar zitten de stopcontacten en hoe werkt de oven precies?

In de technische opdracht krijgen ze voor de eerste keer een recept van jurylid Herman Van Dender voorgeschoteld. Een Savarin is een moeilijk gebak, dat het midden houdt tussen brood en cake. Het is een ongewoon en onbekend recept dat enkele bakkers al meteen in opperste verwarring brengt.

En om hun plek in de tent te vrijwaren, doen de bakkers een verwoede poging om een perfecte verrassingscake te creëren. Wie slaagt er in om met een verborgen ontwerp aan de binnenkant van de cake, de jury versteld te doen staan en wie zal als eerste de Bake Off tent moeten verlaten?

Bake Off Vlaanderen, vanaf 30 augustus, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Mudoo.be

Najaar 2017

Meer nieuws

Thuis: Rosa en Femke slaan de handen in elkaar

Televisie 29 maart 2023

Familie: Wil Koen Véronique vermoorden?

Televisie 29 maart 2023

Lisa: Gert zoekt weer toenadering tot Gijs

Televisie 29 maart 2023

Thuis: Er ontstaat protest tegen Harry

Televisie 28 maart 2023
Volg ons op sociale media
  • Facebook
Toplinks
  • Ali Express
  • Hema
  • Hema
  • Ali Express
  • Tickets Plopsa
  • Bestel hier uw favoriete boek

MUDOO brengt je dagelijks het laatste nieuws over de Vlaamse televisie- en radiozenders en streamingplatformen op uw scherm.

  • Over ons
  • Vacatures
  • Contacteer ons
  • Adverteren
  • Cookie-instellingen
  • Privacy Policy
Facebook RSS
Copyright © 2017 - 2023 Showcomm BV - De Smedt Peter.

Geef een zoekterm in en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.