Personages van Familie delen favoriete recepten in Het kookboek van De Bomma

Annie Geeraerts als De Bomma in Familie - © DPG MediaAnnie Geeraerts als De Bomma in Familie - © DPG MediaAnnie Geeraerts, De Bomma, Familie

Ter gelegenheid van de 7.000ste aflevering van Familie worden de 60 favoriete recepten van de personages gebundeld in Het kookboek van De Bomma. Het kookboek is vanaf vandaag te koop via vtmshop.be en ligt vanaf dinsdag 26 april in de dagbladhandel.

Familie viert dit seizoen niet alleen haar 30ste verjaardag, maar op dinsdagavond 26 april zal de 7.000ste aflevering worden uitgezonden. Ter gelegenheid daarvan wordt de langstlopende soap op de Vlaamse televisie in de bloemetjes gezet met een exclusief kookboek, Het kookboek van De Bomma.

Het boek bundelt de 60 favoriete recepten van de Familie-personages en elk gerecht wordt ingeleid met een persoonlijk verhaal. Zo vertellen Véronique en Cédric met welke cocktail ze hun ruzies bijleggen, haalt Albert herinneringen op met een klassieker van zijn moeder zaliger en maakt Guido zijn ideale energiebooster als fietskoerier bekend. Daarnaast maakt Raven een snelle poké bowl en gaat Benny voor vettige hotdogs.

Het langste gerechte uit het kookboek is voor Lars: ‘Lars’ favoriete whisky met latke en gravlax van zalm in whisky met veenbessen, gepekelde rode biet en mieriksworteldip’ en ook het geheime ingrediënt van het stoofvlees van De Bomma wordt uiteindelijk onthuld.

Het blijft niet enkel bij het kookboek, want als kers op de taart zullen alle 7.000 afleveringen, van 1991 tot nu, exclusief op VTM GO te zien zijn.

Familiefeesten, samen gezellig tafelen, dat is voor mij puur geluk. De verrassing die de familie nu achter mijn rug heeft bedisseld, betekent dus echt enorm veel voor mij. Al die lieve mensen hebben hun lievelingsgerechten gebundeld, voor mij. Het zijn niet gewoon wat recepten bijeen, het zijn onze mooiste momenten en herinneringen samen in één boek. Ieder die me nauw aan het hart ligt, heeft zijn of haar lievelingsgerecht hier achtergelaten. Een schoner cadeau kon ik mij niet wensen.

De Bomma (Annie Geeraerts, 95)

Bekijk hieronder de tv-spot:

Het kookboek van De Bomma, vanaf vandaag te koop via vtmshop.be en vanaf dinsdag 26 april 2022 in de dagbladhandel. Familie, elke werkdag om 20.00 uur bij VTM en op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.