Peter Van de Veire - © VRTPeter Van de Veire - © VRTPeter Van de Veire - © VRT

Gisteren vond De Grote Peter Van de Veire Sportpaleis Show plaats waarin Peter Van de Veire de MNM-luisteraars bedankte en ook hijzelf werd uitgebreid in de bloemetjes gezet. Het feest duurde tot 4.30 uur in de vroege uurtjes met enkele DJ-sets van onder anderen Ilsen & Verhulst.

Op vrijdag 1 april was Peter voor het laatst te horen op MNM, maar na 13 jaar zwaaide hij gisteren de luisteraar officieel uit met een grootdankfeest in het Sportpaleis. Duizenden feestvierders en fans van De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow zakten gisterenavond af naar Antwerpen. Het werd een spectaculair feest met een grote paarse bol, optredens, bekende gasten, enkele verrassingen én een Peter Van de Veire die in de lucht zweefde.

DJ Voltage en 5napback trapten de avond op gang met een dj-set gevolgd door Peter Van de Veire die in een supermanpak boven het publiek gekatapulteerd werd, om nadien te landen op het podium waar MNM-dj Astrid Demeure hem stond op te wachten.

Astrid presenteerde de show en begeleidde Peter naar een enorme bol waar hij regelmatig op moest drukken. Nadien kwam er een artiest of verrassing te voorschijn zoals onder anderen Sam Gooris en Van Echelpoel.

Herinneringen

De voorbije 13 jaar heeft Peter heel wat sidekicks aan zijn zijde gehad, waaronder Nasrien Cnops en Julie Van den Steen. Ze blikten samen terug op de herinneringen en enkele memorabele momenten. Zijn allereerste sidekicks, Eva Daeleman en Lieselot Ooms, maakten een filmpje met een hartverwarmende boodschap voor Peter.

Eurovisiesongfestival-goeroe

Naast radio-en tv presentator staat Peter Van de Veire ook bekend als Eurovisiesongfestival-goeroe en Loreen, de Zweedse winnares van het Eurovisiesongfestival 2012 mocht dan ook niet ontbreken op het feest. Haar optreden liet dan ook een grote indruk na bij Peter.

Verover mij

Het publiek en Peter kregen een nieuwe verrassing, want tijdens de DJ-set van Regi vloog Niels Destadsbader door het publiek om De Wereld draait voor jou te zingen, maar het meest pakkende moment volgde nadien. Speciaal voor Peter herwerkte hij Verover Mij als danklied en Gert Verhulst en James Cooke zongen een mooie versie van hun nummer Altijd. 

Als kers op de taart mochten ook side-kicks Kawtar en Wanne niet ontbreken. Zij brachten samen met alle andere MNM-dj’s een verrassings-en danklied.

En verder…

Naast Sam Gooris, Van Echelpoel, Loreen, Regi en Niels traden ook Metejoor en Lisa, Gers Pardoel en Willy Sommers op. MNM-dj Robin Keyaert reed samen met mama Ingeborg een grote chocopot binnen als cadeau en Tom Waes en Peter kregen Dos Cervezas voorgeschoteld van Jeroen Meus. Als afsluiter bracht Peter ook nog zijn eigen nummer Dans DJ Dans samen met Kawtar en Wanne. De afterparty werd op gang getrokken door DJ Frank, gevolgd door Ilsen & Verhulst, DJ Voltage, 5snapback en Omdat Het Kan Soundsystem.

Of Peter Van de Veire later nog op de radio zal te horen zijn, is nog niet bekend. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.