Binnenkort bestaat Likoké, het Zuid-Franse restaurant dat opgericht werd door sterrenchef en tv-gezicht Piet Huysentruyt, maar nu in handen is van zijn zoon Cyriel, tien jaar. Het ideale moment voor Piet om zijn keukencarrière definitief af te sluiten, zo vertelt hij aan Dag Allemaal.
“Om het tienjarige bestaan te vieren, ga ik voor de allerlaatste keer aan het fornuis staan. Met de huidige chef Guido Nino Torres”, aldus Piet. “Gedurende drie dagen breng ik er de klassiekers uit mijn carrière. Vanaf mijn restaurant in Wortegem-Petegem tot mijn laatste stappen bij Likoké. De kreeft met bloedworst en varkens poot zal dus op de kaart staan, maar ook de nieuwste topgerechten”, zegt de chef.
Afscheid van zijn televisiewerk neemt Piet evenwel nog niet. “Ik mag van VTM een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ maken”, zegt hij. “Het concept van de vorige reeks blijft behouden. Ik ga opnieuw langs bij twee Vlamingen die worstelen met een gerecht, en in elke aflevering ga ik bij een BV thuis koken. Je hoort het, mijn jaar kan sowieso al niet meer stuk”, besluit de tv-kok.