Quantcast
Voorjaar 2021

Powervrouwen halen hun gereedschap boven in Lady Bouwers

Na het succes van Lady Truckers, dat elke week gemiddeld 493.000 kijkers trekt – 311.000 voor de afleveringen op maandag en nog eens 182.000 voor de herhalingen (live+uitgesteld) – vult VTM 2 het scherm met Lady Bouwers als opvallende nieuwe opvolger.

Vanaf 4 mei trekken straffe vrouwen erop uit met de camionette om hun handen uit de mouwen te steken in een geheel nieuwe arena: de bouwsector. In het grootste mannenbastion van de arbeidsmarkt zijn zij de uitzondering. Van de 200.000 bouwvakkers in België is maar 1% vrouw. Lady Bouwers volgt buitengewone powervrouwen met elk een eigen specialisatie, van elektriciteit tot dakwerken en metselen. En één ding hebben ze gemeen: de liefde voor hun vak. 

Als kampioenen van de bouw gaan ze voor hun passie en moeten ze niet onderdoen voor de mannen. Deze inspirerende vrouwen hanteren forse voorhamers, goochelen met een truweel en bedienen slijpmachines. Ze zijn getalenteerd, stoer, onverschrokken en brengen een vrouwelijke stem in beroepen die anders door mannen gedomineerd worden. Ze vertellen over hun bijzondere job, over het reilen en zeilen op de werf en het vrouw-zijn in een mannenwereld. 

Tussen de Lady Bouwers-bende zit zelfs één duo: Claudia (28 jaar) uit Leopoldsburg en Jolien (29 jaar) uit Lommel. Claudia is zaakvoerder van haar eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in steentapijt, gietvloeren, chapewerken en schilderwerken. Ze is niet alleen de baas, maar trekt elke dag ook zelf naar de werf samen met haar collega en goede vriendin Jolien. Bij het plaatsen van vloeren is nauwkeurigheid en proper werken heel belangrijk en het duo is op dat vlak op het randje af van perfectionistisch.

Lady Bouwers, vanaf dinsdag 4 mei 2021 om 21.40 uur bij VTM 2.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten