Quantcast
Televisie

Prof. van Renterghem plaatst erectieprothese in Topdokters

Per jaar worden er in België gemiddeld 250 erectieprotheses geplaatst, waarvan de helft door prof. Dr. van Renterghem. In Topdokters zijn we getuige van een bijzondere operatie waarbij zo een erectieprothese wordt geplaatst.

In de zevende aflevering van Topdokters staat Prof. van Renterghem centraal, diensthoofd urologie in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Als kleine jongen woonde hij achter een dierenarts, een plek waar hij in het weekend af en toe mocht meehelpen. Hij geraakt er gefascineerd door geneeskunde. Naast algemene urologie legt Prof. van Renterghem zich toe op prothesechirurgie en behandelt hij patiënten met blaasproblemen en erectiestoornissen.

“Bij mannen van boven de 40 jaar oud heeft ongeveer 50 procent erectieproblemen. Vroeger toonde ik de erectieprothese aan de patiënt, maar nu doe ik dat niet meer. Als ze dat kunstmatige plastieken ding zien, dan staat dat op hun netvlies gebrand. Dan krijgen ze een andere beleving van hun penis.”

Prof. van Renterghem

Bij Prof. Menovsky in het UZA komt een man langs met een hersentumor die mogelijks uitgezaaid is. En in Inkendaal zien we Dr. Peeters aan het werk met een patiënte die herstellende is nadat een zware tak op haar hoofd is terechtgekomen.

Topdokters, maandag 17 mei 2021 om 20.35 uur op Play4 en Goplay.be.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten