Radio 1 lanceert het nieuwe cultuurseizoen met een cultuurmarkt special

Annelies Moons - © VRTAnnelies Moons - © VRTAnnelies Moons - © VRT

Culture Club, het kunst- en cultuurprogramma van Radio 1 op vrijdagavond is terug. De cultuursector heeft de laatste maanden gekreund onder de coronamaatregelen. Theaters sloten voorlopig of definitief de deuren. Zelfs de jaarlijkse cultuurmarkt in Antwerpen, waar theaterhuizen en evenementenbureaus gewoontegetrouw hun producties voor het komende seizoen voorstellen, is afgelast.

Om de zwaar gehavende sector een hart onder de riem te steken stelt Culture Club op vrijdag 4 september een alternatieve cultuurmarkt voor, live vanuit de Marconi op VRT. Twee uur lang selecteert gastvrouw Annelies Moons voor de Radio 1-luisteraars een eigenzinnige selectie van interessante theatervoorstellingen waarvan iedereen dit najaar coronaproof kan genieten.

Op het menu: topsuggesties van de chef uit het komende cultuurseizoen. Met live performances van onder meer Joke van Leeuwen, Michael Pas, Kristien De Proost, Stoomboot en Oscar Van Rompay. Uiteraard licht Culture Club die avond ook enkele interessante voorstellingen uit het aanbod van het Theaterfestival. Annelies ontvangt ook enkele interessante livebands die dit najaar uitpakken met een nieuwe plaat of tournee. Kortom: Radio 1zorgt op vrijdagavond voor dé inspiratie voor een heerlijk cultuurnajaar.

Met de medewerking van NTGentMichael PasLaikaOntroerend GoedHet TheaterfestivalCompagnie CeciliaJoke Van LeeuwenStoomboot en Wide VerknockeKunstenscentrum NonaKristien De ProostAminata DembaOscar Van RompayTom Vermeir en Koen De GraevePeter De Graef en Karolien De Bleser.

En livemuziek van De FixkesGianni MarzoSCHNTZLThe Calico’s en Stoomboot.

De speciale uitzending is te volgen via radio1.be en later te herbekijken opVRT NU

Culture Club, vrijdag 4 september van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 1.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.