Radio 2 Limburg viert 75 jaar bestaan met podcast

Radio 2 - © VRTRadio 2 - © VRTRadio 2 - © VRT

Radio 2 volgt al 75 jaar lang de regionale actualiteit in Limburg en dat wordt gevierd met de podcast Bij leven en welzijn. De podcast bevat een stukje radiogeschiedenis met iconische figuren en spraakmakende verhalen.

Te ere van de 75ste verjaardag van Radio 2 Limburg interviewt Radio 2-presentator Daan Masset zeven bekende radio iconen van toen met ook spraakmakende verhalen van grote artiesten en gewone mensen. De reeks gaat op maandag 21 maart van start met verhalen over Dirk Somers en Luc Verschueren, Michel Ilsen en Tom Vossen. Vanaf dinsdag komt er elke dag een ander icoon aan het woord.

“Al 75 jaar houdt de Radio 2-ploeg in Hasselt de vingers aan de pols. Samen met de correspondenten zorgt Radio 2 in Limburg voor een uitgebreid aanbod aan nieuwsverhalen, altijd in interactie met luisteraars en de regiogenoten die in Limburg wonen. De ploegen zoomen vanop de eerste rij in op lokale gebeurtenissen en activiteiten.”

Rino Ver Eecke (nethoofd Radio 2)

Radio 2 brengt via radio, maar ook online, lokale en regionale verhalen naar een breed publiek. Bijna 20% van de lezers op VRT NWS stroomt binnen door regionale artikels. De sterke samenwerking met VRT NWS is de basis van de digitale omslag die we bij de VRT willen maken: meer nieuwsverhalen en dat steeds meer op maat van de gebruiker.”

Els Van de Sijpe, manager Radio & Audio bij de VRT

Bij leven en welzijn: vanaf nu te beluisteren in de Radio 2-app, de VRT NU-app en op radio2.be.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.