Quantcast
Thuis

Sid van Oerle neemt voor even afscheid van Thuis

Acteur Sid van Oerle kondigde zonet aan dat hij even afscheid neemt van Thuis.

“Ik neem een sabbatical van een aantal maanden. In die periode ga ik de tijd nemen om te herbronnen en het heden en de toekomst op een rijtje te zetten. Even temporiseren.  Het coronajaar is een periode die er bij heel wat mensen op ingehakt heeft, ook bij mij.  Daarom heb ik nu besloten om Kobe voor enkele maanden door te geven aan een collega-acteur, zodat ik het even rustiger aan kan doen.  Ik ben blij dat ik en de Thuis-productie samen dat besluit hebben kunnen nemen om op die manier gezond de toekomst in te gaan.” 

Sid van Oerle

Voor de Thuis-kijkers zal de wissel te zien zijn vanaf maandag 20 september. De rol van Kobe Baert wordt vanaf die dag vertolkt door Reynout Dekimpe.

“Het was eind juli en ik was met de moto een roadtrip aan het maken door Vlaanderen. Een gemiste oproep en dan een sms’je van de producer van Thuis: of ik kon terugbellen. Ze vroegen me of ik tijd en zin had om er meteen in te vliegen. Een dag na dat telefoontje ben ik in de studio’s in Leuven al de scenario’s gaan oppikken en ben ik onder handen genomen door de stylisten.”

Reynout Dekimpe

De jonge acteur lag al even op de radar van de Thuis-makers:

“Het moet ergens in 2016 geweest zijn dat ik op auditie ging bij Thuis voor de rol van… Kobe Baert. Toen was het nét niet, maar ik heb blijkbaar voldoende indruk achter gelaten dat ze na al die tijd toch onmiddellijk aan mij dachten.”  

Reynout Dekimpe

Reynout zal al zeker enkele maanden de Thuis-cast vervoegen.

“Ik ga Kobe op mijn eigen manier invullen als acteur, maar het blijft wel Kobe natuurlijk. Ik zie mezelf als zijn pleegzorg-vader. Kobe is in veilige handen bij mij.”

Reynout Dekimpe

De eerste opnames zijn ondertussen ook achter de rug.

Reynout Dekimpe (30) studeerde enkele jaren geleden af aan het Leuvense LUCA School of Arts  (voorheen Lemmensinstituut). Op televisie vertolkte hij rollen in de prestigieuze Eén-reeks SalamanderAspeOp weg naar Pakjesavond en Gent-West II. Daarnaast is hij actief in zijn Theatercollectief Raf, waar hij, onder andere samen met ex-Thuis-acteur Andy Van Kerschaver (Lander Mertens), theaterproducties op poten zet.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten