Soulsister krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA’s

Soulsister - © DPG MediaSoulsister - © DPG MediaSoulsister

Soulsister wordt komende zaterdag geëerd met een Lifetime Achievement Award op de Music Industry Awards (MIA’s).

De band van Paul Michiels en Jan Leyers neemt tijdens de liveshow de onderscheiding in ontvangst voor zijn indrukwekkende muzikale carrière.

Ruim drie decennia aan muziek

De Belgische rockband Soulsister wordt door Jan Leyers en Paul Michiels opgericht in 1986. Twee jaar later katapulteert hun debuutalbum It Takes Two en de bijhorende single The Way To Your Heart hen meteen richting roem. Soulsister staat bovenaan de Belgische muziekcharts en ook in Europa en de Verenigde Staten scheert de band hoge toppen.

Maar het is hun tweede plaat, waarop ze pop en soul verenigen, die zal uitgroeien tot een van de meest succesrijke albums in de Belgische popgeschiedenis: Heat. Het album zit vol energie, memorabele hooks en heerlijke refreinen. En dat vindt ook het publiek: de reacties op het album overtreffen de stoutste verwachtingen. In de winkels zorgt Heat voor een stormloop. De eerste single uit het album, Through Before We Started, schiet meteen naar de top van de hitlijsten. Een jaar later, in oktober 1991, zijn van Heat meer dan honderdduizend exemplaren verkocht.

Nadien brengt de band nog de albums Simple Rule en Swinging Like Big Dogs uit en scoort Soulsister nog hits als Changes. In 1995 houdt de band er tijdelijk mee op en Paul en Jan storten zich elk op afzonderlijke muziekprojecten. Maar in 2007 verenigt Soulsister zich opnieuw, tot grote vreugde van hun vele fans. Jan en Paul treden nog steeds samen op en schrijven nieuwe nummers.

Om hun succesalbum Heat te vieren, brengt Soulsister de plaat binnenkort – 32 jaar na de oorspronkelijke release – opnieuw uit, met de recente singles Something I Need To Know en I Need Your Love als bonustracks.

Laatste tickets voor de awardshow MIA’s

Wie deze feestelijke dubbeleditie van de MIA’s wil bijwonen op zaterdag 30 april in Paleis 12 (Brussel), kan de laatste tickets kopen via mias.be of paleis12.com.

De MIA’s zijn op zaterdagavond 30 april 2022 om 20.20 uur live te volgen op Eén.

De MIA’s is een initiatief van de VRT en VI.BE.

Lees ook: Line-up voor MIA’s is bekend: deze artiesten komen optreden

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.