Spoilers: Dit was de seizoensfinale van Familie

Straffe beelden in de seizoensfinale van Familie. De reeks eindigde op vrijdag 28 juni met een spannende confrontatie op de kliffen van Cap Blanc-Nez.

Daar laaiden de gemoederen tussen Véronique (Sandrine André), Lars (Kürt Rogiers), Mathias (Peter Bulckaen) en Marie (Lien Van de Kelder) hoog op, met een dramatisch einde tot gevolg. Marie tuimelde immers van de hoge kliffen naar beneden en kwam zo dodelijk ten val.

© DPG Media
© DPG Media

In de beklijvende seizoensfinale barstte een hevige strijd los om Kasper, de baby van Marie en het kleinkind van Véronique. Marie hield Lars en Véronique een tijd lang onder schot en leek daarbij even de hulp te krijgen van haar partner in crime Mathias. Maar die bedacht zich, waarna het tot een duw- en trekpartij tussen beiden kwam. Mathias duwde Marie van zich af, waardoor ze van de kliffen naar beneden viel. Samen met Lars en Véronique bleef hij roerloos achter. De dood van Marie betekent ook het afscheid van Lien Van de Kelder, die de voorbije seizoenen de rol van Marie heeft gespeeld.

De seizoensfinale kende ook voor Stefanie (Jasmijn Van Hoof) een dramatische wending. Zij ontmaskerde Elias (Ian Thomas) als de pyromaan, net nadat de twee naar elkaar waren toegegroeid. Elias kon geen kant meer op en gijzelde Stefanie in een loods. Hij overgoot haar met benzine en haalde een aansteker boven. Is Stefanie het tweede dodelijke slachtoffer in de seizoensfinale?

Gelukkig brak er tussen alle suspense ook nog een groot feest los in de Foodbar. De benefiet van Benny (Roel Vanderstukken) en Robyn (Jits Van Belle) werd een schot in de roos, dankzij een fantastisch gastoptreden van Willy Sommers. De zanger kwam dan toch opdagen en verraste de Familie-kijkers met een opvallende cameo in de seizoensfinale.

© DPG Media
© DPG Media

En dan was er nog Guido (Vincent Banic), die naar Afrika trok om zijn kinderen Mila en Milou terug te halen. Hij spoorde Emma (Bab Buelens) op en dwong een gesprek met haar af. Guido stormde daarvoor de hotelkamer binnen, waarna het er duidelijk heftig aan toeging. Hoe loopt het tussen hen af? Veel vragen, die na de zomer beantwoord worden in het nieuwe Familie-seizoen.

Nieuwe webreeks ‘Spoorloos’ neemt kijkers mee naar jeugdjaren van Veronique en Lars

Familie mag dan wel 2 maanden in zomerpauze gaan, de fans hoeven hun favoriete reeks gelukkig niet te missen. Meteen na de seizoensfinale kunnen ze immers terecht bij Spoorloos, de nieuwe webreeks die te volgen is op vtm.be en VTM GO. Spoorloos neemt de kijkers mee naar een warme zomer in de jaren 80. Wanneer zijn babyzusje Amélie door zijn schuld spoorloos verdwijnt uit haar bedje in de tuin, belandt Lars in een ware nachtmerrie. Alles wijst op ontvoering. Samen met zijn buurmeisje Véronique, die stiekem smoorverliefd op hem is, zet Lars de achtervolging in en probeert hij de dader op te sporen. Acteurs Tijmen Van Damme (17) en Bloeme Feyaerts (16) gaan meer dan 30 jaar terug in de tijd en geven gestalte aan de jonge Lars en Véronique. Verder zijn er ook nog gastrollen weggelegd voor Brik Van Dyck, Peter Gorissen, Elise Bundervoet en Ina De Winne. Spoorloos is de hele zomer lang te volgen via vtm.be en VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.