Quantcast
Voorjaar 2019

Stukken van Mensen is terug met een nieuw seizoen, een nieuwe experte en een nieuwe locatie

Vanaf maandag 28 januari, keert Evy Gruyaert terug in haar rol als presentatrice van het nieuwe, vierde seizoen van Stukken van Mensen.

Het concept blijf hetzelfde: elke aflevering krijgen vier verkopers de kans om hun pronkstuk te verkopen aan één van de vijf experten aan een zo hoog mogelijke prijs. Bij welke expert happen ze toe? Of laten ze het beste bod aan zich voorbijgaan? Dit seizoen krijgen experten Bie Baert, Paul De Grande, Boris Devis en Patrick van der Vorst er een nieuwe collega-experte bij: galeriste Sofie Van de Velde. Ook de locatie is nieuw. Dit voorjaar passeren alle stukken in het Oud Gerechtshof in Hasselt, waar de verkopers hun stuk proberen te slijten in de speciaal door de experten ingerichte kamers.

Ook Tom Waes, Christoff, Peter Van Asbroeck, Luc Appermont, Lesley-Ann Poppe & Tiany Kiriloff komen langs

In Stukken van Mensen grijpen dit seizoen ook enkele bekende Vlamingen hun kans om een mooi bedrag op te strijken voor hun object. Zo trekken Tom Waes, Luc Appermont, Peter Van Asbroeck, Tiany Kiriloff, Christoff en Lesley-Ann Poppe richting Hasselt.

Daarnaast zijn er ook een resem zeer unieke en opvallende stukken die de monden van de experten doen openvallen, zoals dé Colt-revolver van oud-president J.F. Kennedy en een schilderij van Herman Brood. Zullen de kandidaten het spel koelbloedig en slim genoeg spelen om de kamer uit te wandelen met een stevig bedrag? En zullen de dealers elkaar de loef afsteken om het beste, mooiste, duurste en meest exclusieve object binnen te halen?

Tom Waes: “Deze foto heeft me bijna mijn leven gekost”

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zijn er al meteen twee items die de show stelen: een zwart-witfoto van een luipaard gemaakt door Tom Waes himself en een handgemaakte Colt-revolver van oud-president John F. Kennedy.

Tom Waes reist normaal gezien de wereld rond voor zijn televisieprogramma’s, maar dit keer is zijn eindbestemming het Oud Gerechtshof in Hasselt en daar heeft hij een speciale reden voor: voor het eerst toont hij zijn fotografietalent aan het grote publiek. “Ik ben geen professionele fotograaf”, vertelt Tom. “Maar moest ik niet voor tv werken, dan zou ik fotograag zijn geworden.” Wat maakt deze foto eigenlijk zo speciaal? “Het luipaard kijkt in de lens, maar dat heeft me bijna mijn leven gekost. Het luipaard was aan het eten en keek alle kanten op, behalve in mijn lens. Ik heb toen iets gedaan wat helemaal niet mocht: ik heb luid geroepen. Mijn gids was daarna wel heel kwaad (lacht).”

Daarnaast is er ook nog de handgemaakte Colt-revolver van oud-president John F. Kennedy. Toen JFK in 1961 de jongste president van de Verenigde Staten werd, kreeg hij die revolver als geschenk van zijn broer Robert ‘Bobby’ F. Kennedy. Dit unieke stuk is een buitenkans voor de experten, maar het zal wel stukken van mensen kosten. Het gaat over honderdduizenden euro’s en bij verkoop zou het zomaar eens het duurste stuk ooit in Stukken van Mensen kunnen worden … 

Bekijk het volledige voorjaar van VIER, VIJF en ZES.

Stukken van Mensen – Elke maandag na Topdokters om 21.35 op VIER

Toon meer

Gerelateerde berichten