Quantcast
Televisie

Televisiemaker Bart De Pauw schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen

Vandaag sprak de correctionele rechtbank in Mechelen het vonnis uit betreffende de zaak Bart De Pauw. De tv-maker werd schuldig verklaard aan stalking van vijf vrouwen en elektronische overlast bij één vrouw. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

De zaak Bart De Pauw ging van start in 2017. Bart De Pauw liet in een video weten dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet, nadat hij enkele vrouwen zou hebben lastiggevallen. Met de video ontkende hij alle schuld. Alle afleveringen en reeksen met hem werden onmiddellijk van de zenders gehaald en het parket van Antwerpen startte een onderzoek.

Uit het onderzoek bleek dat hij dertien vrouwen zou hebben gestalkt. Negen van hen stelden zich uiteindelijk ook burgerlijke partij en eisten een schadevergoeding van 1 euro.

Vandaag, vijf jaar later, heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen, afdeling Mechelen, de tv-maker schuldig verklaard aan stalking van vijf vrouwen, waaronder actrices Ella-June Henrard en Liesa Naert. Daarnaast is hij ook schuldig verklaard aan elektronische overlast bij een vrouw uit zijn productiehuis Koeken Troef!

De Pauw krijgt een celstraf van zes maanden indien hij de komende drie jaar nog andere strafbare feiten zou plegen. Als hij geen strafbare feiten meer begaat dan hoeft hij dus niet naar de gevangenis.

Niet alle beschuldigingen van de vrouwen werden echter weerhouden door de rechtbank. De aanklacht van acht andere vrouwen, waaronder Maaike Cafmeyer en Lize Feryn, werd ongegrond verklaard. Voor een aantal van die vrouwen kon er niet worden aangetoond dat er berichten waren die wezen op stalking of overlast. Bij Maaike Cafmeyer zou hij zich er niet bewust van zijn geweest dat hij de rust verstoorde doordat hun vriendschap overheerste.

Bart De Pauw is teleurgesteld over de uitspraak en gaat samen met zijn advocaten het vonnis doornemen om te kijken wat de volgende stap is. Hij had een straf van 1 jaar voorwaardelijk gevraagd, maar de aanklager had geen begrip voor het feit dat hij nauwelijks schuldbesef toonde. De advocaat van de vrouwen is wel tevreden met de uitspraak, omdat de Pauw nu effectief schuldig bevonden is aan stalking.

Beide partijen hebben nog 30 dagen de tijd om in beroep te gaan bij het Hof van Beroep in Antwerpen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Toon meer

Gerelateerde berichten