Quantcast
Voorjaar 2018

The Pescetarian en KoeCook roepen versterking in voor hun battle

Een half puntje, dat is de voorsprong die Roel & Kürt afgelopen dinsdag namen op hun concurrenten Bieke & Erik. Zij liggen dus nipt op voorsprong in hun battle. Op donderdag 24 mei 2018 slijpen de 2 resterende sterrenduo’s de messen. Zowel Marie & Andy als Herman & Jacques schakelen extra mankracht – of eerder vrouwkracht – in om hun battle te winnen. In Gent steekt Andy’s mama Lisette de handen uit de mouwen achter de toog, in Mechelen wordt Jacques’ dochter Julie ingeschakeld als geheim wapen. Komen de duo’s tijdens hun eerste service voor hete vuren te staan? Wie trekt de battle naar zich toe?

Na een chaotische try-out zijn Marie & Andy vastberaden om het dit keer beter te doen. Ze gaan minutieus te werk om de eerste service voor 50 gasten voor te bereiden. Terwijl Andy zich over de inrichting van de zaal buigt, duikt Marie de keuken in. Op het menu: rauwe artisjok, suikerspin en Marie’s befaamde gnudi’s. “Een groot risico”, zo blijkt. “De gnudi’s moeten 8 uur rusten, dus we weten pas dan of ze gelukt zijn. Er à la minute extra bijmaken is geen optie.” Wanneer de service van start gaat, lijkt de 22-jarige chef Marie haar keuken helemaal onder controle te hebben. Opa Jos, beste vriendin Charlotte en Ellen, de partner van Gert Verhulst, zijn alvast op post om te supporteren. En ook Michel Van den Brande, een goede vriend van Andy, lijkt onder de indruk te zijn van The Pescetarian. Maar als de wachttijden voor het hoofdgerecht plots oplopen, moet Andy alle truken uit de kast halen om de gasten te entertainen.

Ook Herman voelt zich als een vis in het water in de keuken van KoeCook. Enkele uren voor de grote opening is er van stress dan ook weinig sprake. In de zaal kan Jacques rekenen op de hulp van zijn dochter Julie. Een extra troef die door alle gasten erg positief wordt onthaald. Herman wil lange wachttijden vermijden door de gerechten in ijltempo klaar te maken. Maar komt dat ook de kwaliteit ten goede? De chef kijkt alleszins in spanning uit naar de reacties op hét pronkstuk van zijn menu: zijn zelfbedacht KoeCooks-ei-s. “Mijn tanden vallen er bijna uit van de zoetigheid”, zei Sergio Herman daarover nog tijdens de try-out. Herman heeft er dan ook alles aan gedaan om zijn dessert naar een hoger niveau te tillen.

© MEDIALAAN
© MEDIALAAN

Nadat de laatste desserts zijn ingezet en de klanten hun bezoek afronden, wachten de sterrenduo’s in spanning op de recensies die hun klanten hebben achtergelaten. Recensies die van groot belang kunnen zijn in het verdere verloop van de wedstrijd.

2 Sterren Restaurant, donderdag 24 mei 2018 om 20.35 uur bij VTM.

Toon meer

Rune Meskens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten