Quantcast
Varia

The Voice van Vlaanderen: De strijd der titanen gaat verder

De titanen onder de coaches zijn terug: Koen Wauters, Natalia, Bart Peeters en Alex Callier gaan in het zesde seizoen van The Voice van Vlaanderen op zoek naar dé engelen-, rock- of soulstem die hen de overwinning kan opleveren. Dit jaar wordt de competitie onder de coaches nog extra aangescherpt, want de ene coach kan de andere dwarsbomen door zijn stoel tijdens de Blind Auditions te blokkeren.

Ze zullen dus meer dan ooit tactisch moeten spelen om het toptalent in hun team te krijgen. Dat de zoektocht naar zangtalent in Vlaanderen blijft boeien, bewees het vorige seizoen, dat wekelijks goed was voor meer dan een miljoen kijkers (1.008.000 kijkers) en 46,8% marktaandeel (VVA 18-54,
live+uitgesteld).

Dit jaar overleven maar liefst 60 kandidaten de Blind Auditions. Dat betekent dat elke coach plaats heeft voor 15 stemmen in zijn team. An Lemmens staat er met zoveel talent gelukkig niet alleen voor: Sean Dhondt wordt dit seizoen haar vaste co-host. Ook het Voice-parcours ziet er anders uit. Na de 7 auditieafleveringen moeten de kandidaten zich eerst nog eens solo bewijzen in de Knockouts, waarin de coaches elkaars talenten kunnen ‘stealen’. Daarna ontmoeten de doorstotende stemmen elkaar in de Battle-ring. Enkel de 12 allerbesten per team halen de liveshows. Met verrassende muziekgenres, een hevige concurrentiestrijd tussen de coaches én meer vierdraaiers dan ooit wordt The Voice van Vlaanderen de komende 16 weken de vaste afspraak voor topentertainment op vrijdagavond.

De Coaches

Koen Wauters, de ervaren rot onder de coaches, neemt voor de zesde keer op rij plaats in de rode draaistoelen: “Als ik Laura Tesoro zie zingen, denk ik
vaak: wauw, hoe goed is die geworden? Dan ben ik fier, ik voel mij nog altijd een beetje haar coach. Dat is het mooie aan The Voice van Vlaanderen.”

Vorige editie ging Alex Callier met de overwinning én een nieuwe leadzangeres aan de haal: “Vorig jaar heb ik hier met Luka een topzangeres gevonden voor Hooverphonic. Ook dit jaar wil ik talent ontdekken.
Daarvoor ga meer risico’s nemen: van zodra er een ‘spark’ is, druk ik af!”

Na The Voice Senior nestelt Natalia zich als enige vrouw opnieuw in de draaistoelen van The Voice van Vlaanderen: “The Voice gaat niet over de coaches, maar over de talenten. De kandidaten zien groeien, zowel vocaal als mentaal, geeft enorm veel voldoening.”

Vergeet de drukdrang, dit seizoen heeft Bart Peeters last van draailust: “Het mooie aan The Voice is dat deelnemers écht kansen krijgen. Als ik op een festival speel, zie ik soms dat iemand uit mijn team er ook speelt. Dat is geweldig!”

Het nieuwe Voice-parcours

vrijdag 8 februari: eerste Blind Auditions
vrijdag 15 februari: tweede Blind Auditions
vrijdag 22 februari: derde Blind Auditions
vrijdag 1 maart: vierde Blind Auditions
vrijdag 8 maart: vijfde Blind Auditions
vrijdag 15 maart: zesde Blind Auditions
vrijdag 22 maart: zevende Blind Auditions
vrijdag 29 maart: eerste Knockouts
vrijdag 5 april: tweede Knockouts
vrijdag 12 april: derde Knockouts
vrijdag 19 april: eerste Battles
vrijdag 26 april: tweede Battles
vrijdag 3 mei: eerste liveshow
vrijdag 10 mei: tweede liveshow
vrijdag 17 mei: derde liveshow
vrijdag 24 mei: FINALE

Veel nieuwigheden in zesde seizoen van The Voice van Vlaanderen, vanaf vrijdag 8 februari bij VTM

Toon meer

Gerelateerde berichten