Tien Om Te Zien – De Zomer van 1993: “Het was meer dan een artiest aankondigen”

Tien Om Te Zien - De Zomer van 199X - © DPG MediaTien Om Te Zien - De Zomer van 199X - © DPG MediaTien Om Te Zien - De Zomer van 199X - © DPG Media

Op zondag 4 juli flitst Tien Om Te Zien bij VTM de kijkers terug naar het jaar 1993. De aflevering van vorige week was goed voor bijna een half miljoen kijkers en 22% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld).

Willy Sommers en Anne de Baetzelier waren samen jarenlang dé gezichten van Tien Om Te Zien. En zo’n muziekprogramma presenteren moet duidelijk niet altijd té serieus zijn.

“Die aankondigingen waren met een knipoog. We stonden grapjes te maken en onnozel te doen, maar dat mocht ook wel. Het was niet enkel een artiest aan- en afkondigen.”

Anne de Baetzelier

Nog in 1993 is Frank Valentino blut, maar blijft hij toch breed glimlachen. Frank Dingenen & De Welriekende Dreefjes staan in de file maar hebben het er best gezellig samen. En Phil Kevin verlaat de planeet Urk om die zomer speciaal voor Tien Om Te Zien op de zeedijk in Blankenberge te kunnen staan.

Tien Om Te Zien – De Zomer van 1993, zondag 4 juli 2021 om 19.55 uur bij VTM en op VTM GO

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.