Tom De Cock: “Ik zag mijn ouders maar twee dagen per week”

ByLisa Paulussen

11 november 2023
Foto: VRT

In zijn jeugdjaren zag radiopresentator en auteur Tom De Cock zijn ouders niet bepaald vaak. Amper twee dagen per week. De reden? Het gezin De Cock woonde in het Vlaams-Brabantse Rotselaar, maar ma en pa baatten een bakkerij uit in Antwerpen.

“Ik zag mijn ouders maar twee dagen per week: op woensdag en donderdag. De rest van de week woonden mijn zus en ik bij mijn grootouders. Maar op die twee dagen waren ze heel betrokken”, vertelt Tom in Dag Allemaal.

“Woensdagmiddag aten we samen, dat was het feest van de week. We praatten uren aan tafel over schoolresultaten, onze week, politiek, ons liefdesleven en familieproblemen. Die momenten waren zo waardevol”, blikt hij terug. “Onze ouders hebben ons de warmste kindertijd gegeven. Als mijn dochter voor 95% de kindertijd krijgt die ik kreeg, dan zijn mijn man en ik als ouders geslaagd”, meent Tom.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.