Vandaag zijn de opnames gestart van “Een Goed Jaar”, een nieuwe Vlaamse fictiereeks voor VTM. Mockingbird, het nieuwe productiehuis dat deze reeks zal produceren, wist een topcast te strikken.

Boris Van Severen (Studio Tarara, Salamander), Jurgen Delnaet (Amigo’s, Cordon 2), Joke Devynck (Vermist, Het Goddelijke Monster), Frances Lefebure (Studio Tarara, Amigo’s) en Kürt Rogiers (Familie, Spitsbroers, Danni Lowinski) zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks voor VTM. Andere namen van de cast worden later bekendgemaakt.

Regisseur is Kadir Balci die eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij, en de serie Amigo’s draaide.
Een Goed Jaar werd gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq die samen ook reeds Amigo’s schreven.
Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo voor het nieuwe productiehuis Mockingbird.

Verhaal

In “Een Goed Jaar” stoten twee mannen in de Ardennen per toeval op een kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

“Een Goed Jaar” was in april van dit jaar geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch.
In Nederland wordt de reeks gecoproduceerd door The Film Kitchen en zal ze te zien zijn op Videoland.
De reeks kreeg reeds de steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.